torstai 21. helmikuuta 2013
Lämmin Fetasalaatti
Lisääntyvä valon määrä vie ajatuksia jo kevääseen ja kesään. Fetasalaatti kuuluu ainakin omaan kesääni, mutta nyt tarjolla olevilla vihanneksilla ei sitä viitsi tehdä. Hiihtolomaa vietettiin mökillä muutama päivä ja vanhoja Glorian Ruoka&Viini lehtiä lukiessa alkoi kehkeytyä ajatus tähän salaattiin. Uunissa paahtaminen tuo ihanasti makua muuten aika mauttomiin tuonti vihanneksiin. Ja sopivasti tällä salaatilla voin osallistua viime tipassa helmikuun ruokahaasteeseen. Ohjeen ideoin Glorian Ruoka&Viini lehden 1/2009 ohjeesta sekä Chicling -blogista bongaamastani kesäkurpitsa lastuista.
Lämmin Fetasalaatti:
pienet salaatit 4:lle tai suuremmat 2:lle
2 punasipulia
1 valkosipuli
1 iso punainen paprika
16 terttukirsikkatomaattia
½ dl oliiviöljyä
ripaus sormisuolaa
2 rkl hunajaa
mustapippuria myllystä
chililastuja
1 pieni kesäkurpitsa
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
200g fetaa
kuivattua oreganoa
oliiviöljyä
pippuria
rucolaa
kivellisiä kalamata oliiveja
sitruunamehua
oliiviöljyä
Pese paprika ja leikkaa puoliksi. Poista kanta sekä siemenet. Paahda uunissa 250C kunnes kuori on kunnolla mustunut. Laita paprikat kulhoon ja peitä tiiviisti kelmulla. Kuori n. 15min päästä ja leikkaa paloiksi.
Pese tomaatit ja kuivaa. Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi. Poista valkosipulista lakki. Asettele uunivuokaan tomaatit, sipulit ja valkosipuli. Sekoita öljy, suola, hunaja, mustapippuri ja chilihiutaleet. Ripottele kasvisten pinnalle. Paahda 225C n.40min.
Pese kesäkurpitsa ja leikkaa kannat pois. Siivuta ohuiksi siivuiksi esim. juustohöylällä. Asettele viipaleet leivinpaperille ja sivele molemmilta puolilta oliiviöljyllä. Mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa uunissa grillivastuksen alla kunnes saavat väriä. Kannattaa vahtia uunin luukulla sillä palavat helposti.
Laita feta uunivuokaan. Ripottele pinnalle oregano, pippuri ja oliiviöljy. Anna lämmetä uunissa 225C n. 5min.
Pese rucola ja kuivaa salaattilingossa. Asettele rucola tarjoiluvadille. Nosta vadille tomaatit, punasipulit, valkosipuli, paprikat sekä kesäkurpitsa lastut. Nosta feta päällimmäiseksi ja lisää lautaselle oliivit.
Ripottele pinnalle vielä sitruunamehua ja oliiviöljyä, nauti!!!
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Takuulla hyvää. Minä myös grillailen millon mitäkin eri marinadeilla ja yhdistelen salaatteihin ja lisukkeiksi...nuo kesäkurpitalastut ovat kyllä herkullisia.
VastaaPoistaKyllä maistui. Minäkin paahdoin uunissa isomman satsin ja saalaatista jääneitä on tullut lisättyä leipiin, salaatteihin ja lisukkeeksi.
PoistaOnnea haasteeseen. Tähän aikaan vuodesta lämpimät salaatit helpottavat kummasti raikkaiden ruokien tarvetta.
VastaaPoistaKiitos! Paahtaminen kyllä tosissaan helpottaa ankean näköistä ja makuista vihannes tarjontaa.
PoistaMeillä ollaan fetakoukussa - kaikki. Sitä ripotellaan nykyään niin salaatteihin kuin uunivuokien päälle...
VastaaPoistaNiin meilläkin. Viimeisistä paloista usein "tapellaan" perheen kesken :).
PoistaIhana salaatti! Ainekset juuri sellaiset mistä tykkään.:) Tähän aikaan vuodesta alkaakin jo kovasti tekemään mieli kaikkia salaatteja ja kasvispitoisia ruokia.:)
VastaaPoistaKiitos! Kummasti siinä käy aina joka vuosi niin, että tähän aikaan ruokavalio kevenee itsestään.
Poista