Alitajunta on ilmeisesti yöllä tehnyt työtään, koska minulla ei ole hajuakaan mistä idea tähän leipään yhtäkkiä pälkähti päähäni. Todennäköisesti olen jostain sivusilmällä lukenut sanat pull apart pizza bread seikkaillessani internetin ihmeellisessä maailmassa. Ohjetta leipään minulla ei ollut ja yllätyksekseni ensimmäinen kokeilu oli ihan nappisuoritus.
Ison rapakon toisella puolella pull apart leipä tarkoittaa usein makeaa hiukan korvapuustin tyylistä vuokaan kasattua pullaa, josta irtoaa repäisemällä paloja. Pull apart kokoamisohjeet kävin lunttaamassa The Pioneer woman -blogista.
Pizzaleipä maistui erinomaiselta iltapalalla, muutamia muutoksia kuitenkin tekisin seuraavalla leivonta kerralla: Lisäisin myös parmesanraastetta leipään, käyttäisin basilikaa enemmän ja laittaisin pellin leipävuoan alle sillä juustoa saattaa valua yli reunan uunin pohjalle... Uunin jynssääminen ei nimittäin kuulu niihin lempipuuhiini.
Pull apart pizza bread - revittävä pizzaleipä:
Taikina:
2,5 dl vettä½ tl suolaa
1/4 pkt hiivaa
n. 6dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon suola. Murustele hiiva joukkoon ja sekoita kunnes liukenee veteen. Lisää vähitellen vehnäjauhot joukkoon samalla sekoittaen. Loppuvaiheessa lisää öljy. Vaivaa taikinaa viitisen minuuttia ja peitä leivinliinalla. Anna kohota 45 minuuttia.
Täyte:
1 tuubi tomaatti puretta (mutti)tuoretta basilikaa
2 mozzarellaa ohuina viipaleina
(raastettua parmesaania)
Leivän kokoaminen:
Kaulitse taikina 38x42 eli leivinarkin kokoiseksi levyksi. Levitä tomaattipyre tasaisesti taikinan pinnalle. Jaa taikina neljään yhtäsuureen osaan.
Asettele yhdelle osalla 4-5 mozzarella viipaletta ja basilikan lehtiä, lisää halutessasi myös raastettua parmesaania. Nosta seuraava taikinaviipale mozzarellojen päälle ja toista kuten edellä. Laita mozzarella viipaleet aina samoille kohdille ja kuvasta poiketen laita yhteen kerrokseen 4-5 viipaletta mozzarellaa.
Toista kaikki kerrokset samallalailla, mutta nosta viimeinen viipale päälle taikina puoli ylöspäin. Leikkaa 4-5 osaan mozzarellapalojen välistä. Voitele leipävuoka (1,3l) öljyllä ja nosta palaset vuokaan peräkkäin leikkauspinta ylöspäin.
Peitä leipä leivinliinalla ja anna kohota puolisen tuntia. Paista leipää 200 asteessa noin 40-45 minuuttia tai kunnes leipä on kypsä. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Parasta lämpimänä nautittuna.
Herkullisen näköistä!
VastaaPoistaHerkulliselta myös maistui :)
PoistaMahtava idea! Olen tehnyt yrttistä pull apartia, se oli kyllä hyvää :)
VastaaPoistaKiitos, aina välillä välähtää ;D. Yrtti pull apart kuulostaa myös hyvältä, täytyy käydä kurkkimassa ohjeesi.
PoistaTuo oli varmaankin hurjan hyvää!
VastaaPoistaNiin oli täytyy tehdä pian uudestaan
Poista