lauantai 11. tammikuuta 2014

Avocado Quesadilla

Näitä herkullisia avocado quesadilloja voisi kutsua myös laiskan kokin quesadilloiksi. Oikeaoppisestihan quesadillat paistetaan pannulla molemmilta puolilta, mutta jos on energiat vähissä voi turvautua myös uuniin niin kuin minä. Jälkikäteen tuli mieleeni, että quesadillat olisi voinut kääntää myös uunissa paistamisen aikana ja saada kunnolla rapea pinta molemmille puolille. Ruuhkavuosien keskellä yritän muistaa tämän ja kokeilla seuraavalla kerralla.


Ostettuani Siken keittokirjan alennusmyynneistä, on kirjan resepteistä pitänyt kokeilla lämpimiä avocadoja. Aikaa ei ole ollut, joten halusin kokeilla lämmintä avokadoa hetkessä valmistuvassa ruoassa. Suhtauduin hiukan epäillen ajatukseen lämpimästä avokadosta, mutta se osoittautuikin herkulliseksi. Avokadoa on tämän jälkeen löytynyt meillä myös perisuomalaisista lämppäreistä.

Quesadilloissa on perinteisesti todella vähän täytettä, mutta tällä kertaa oli kova nälkä. Jos paistat quesadillat pannulla niin silloin kannattaa vähentää täytteiden määrää niin ne pystyy helpommin kääntämään paistamisen aikana.Avocado Quesadillat:

4-6:lle naposteltavaksi
8 kpl tortilloja
2 avocadoa
½ limen mehu
3 tomaattia
1 punasipuli
1 dl jalopenoviipaleita
100g fetaa tai salaattijuustoa
tuoretta korianteria
2 dl juustoraastetta

Laita uuni lämpenemään 225C. Halkaise avocadot, poista kivi ja irroita avocadon liha kuoresta lusikalla. Kuutioi avocadot ja sekoita kuhossa joukkoon limen mehu tummumisen estämiseksi. Kuutioi tomaatit, punasipuli ja hienonna korianteri.

Laita kaksi tortillaa leivinpaperilla peitetylle pellille ja laita 1/4 jokaista täytettä yhdelle tortillalle. Nosta tortillojen päälle toiset tortillat ja paina hiukan. Paista uunissa 225C kunnes juusto on sulanut ja tortilla on saanut kunnolla väriä n. 10 minuuttia. Voit halutessasi kokeilla quesadillan kääntämistä ympäri paistamisen aikana.

Valmista vielä 2 quesadillaa edellä mainittuun tapaan. Anna quesadillojen hetki jäähtyä ja leikkaa sitten jokainen neljään osaan. Tarjoile heti.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...