Ostettuani Siken keittokirjan alennusmyynneistä, on kirjan resepteistä pitänyt kokeilla lämpimiä avocadoja. Aikaa ei ole ollut, joten halusin kokeilla lämmintä avokadoa hetkessä valmistuvassa ruoassa. Suhtauduin hiukan epäillen ajatukseen lämpimästä avokadosta, mutta se osoittautuikin herkulliseksi. Avokadoa on tämän jälkeen löytynyt meillä myös perisuomalaisista lämppäreistä.
Quesadilloissa on perinteisesti todella vähän täytettä, mutta tällä kertaa oli kova nälkä. Jos paistat quesadillat pannulla niin silloin kannattaa vähentää täytteiden määrää niin ne pystyy helpommin kääntämään paistamisen aikana.
Avocado Quesadillat:
4-6:lle naposteltavaksi8 kpl tortilloja
2 avocadoa
½ limen mehu
3 tomaattia
1 punasipuli
1 dl jalopenoviipaleita
100g fetaa tai salaattijuustoa
tuoretta korianteria
2 dl juustoraastetta
Laita uuni lämpenemään 225C. Halkaise avocadot, poista kivi ja irroita avocadon liha kuoresta lusikalla. Kuutioi avocadot ja sekoita kuhossa joukkoon limen mehu tummumisen estämiseksi. Kuutioi tomaatit, punasipuli ja hienonna korianteri.
Laita kaksi tortillaa leivinpaperilla peitetylle pellille ja laita 1/4 jokaista täytettä yhdelle tortillalle. Nosta tortillojen päälle toiset tortillat ja paina hiukan. Paista uunissa 225C kunnes juusto on sulanut ja tortilla on saanut kunnolla väriä n. 10 minuuttia. Voit halutessasi kokeilla quesadillan kääntämistä ympäri paistamisen aikana.
Valmista vielä 2 quesadillaa edellä mainittuun tapaan. Anna quesadillojen hetki jäähtyä ja leikkaa sitten jokainen neljään osaan. Tarjoile heti.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti