maanantai 13. tammikuuta 2014

Hirven Routapaisti


Käännytään taas arkistojen puoleen ja postataan uuden vuoden ensimmäisenä päivänä nautittu hirven routapaisti. Routa- tai jääpaisti maistui erinomaiselta ja erityisesti lapset tykkäsivät siitä. Kiitokset tästä paistista menevät taas kerran appiukolle.

Valkosipulit olivat meiltä loppuneet, muuten olisin niitä lisännyt viipaeina liemeen. Voit siis halutessasi lisätä niitä liemeen. Routapaisti onnistuu hyvin myös naudan paahtopaistista. Routapaistin kanssa herkuteltiin juuriselleristä valmistetulla waldorfin salaatilla ja nämä sopivatkin erinomaisesti yhteen. Waldorfin salaatin ohje luvassa myöhemmin.

Hirven Routapaisti:

n. 1,5 kg hirven jäinen paisti

Liemi:

2 l vettä
2 rkl sokeria
3 rkl merisuolaa
1 rkl katajanmarjoja
1 rkl mustapippureita
2 rosmariinin oksaa
kourallinen timjamin oksia
3 laakerinlehteä
2 rkl valkoviinietikkaa

Laita jäinen paisti 100 asteiseen uuniin. Kiinnitä paistomittari kun paisti on sulanut tarpeeksi. Paista kunnes sisälämpötila on 62 astetta. Meillä paistamiseen kului noin seitsemän tuntia.

Lyttää katajanmarjoja hiukan veitsen lappeella. Laita kaikki liemen ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta paisti kuumaan liemeen ja anna marinoitua seuraavaan päivään.

Nosta paisti liemestä ja kuivaa. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi, halutessasi voit valella hiukan liemellä.

2 kommenttia :

  1. Tuo on niin hyvää! Ei tähän aikaan illasta saisi lukea tällaisia postauksia... Ei auta muu kuin käydä paremman puutteessa hakemassa juustonäkkäri ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se paha vaikutus ruokablogin lukemisessa yleensä on, että tulee kova nälkä :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...