sunnuntai 22. elokuuta 2010

Omenapiirakka

Tässä lopputulos ongelmaan mitä tehdä kun on lapselle luvannut omenapiirakan ja jääkaapissa on vain 2 munaa, ranskankerma ja sokeria vain hiukan :).

Pohjan ohjeen löysin Kinuskikissan blogista.

Pohja (pâte brisée):
(riittää kahteen piirakkaan)
250 g (n. 4 dl) vehnäjauhoja
125 g voita tai margariinia
20 g (¼ dl) sokeria
1 hyppysellinen suolaa (ellei voissa ole suolaa)
½ dl vettä

Täyte:
(riittää yhteen piirakkaa)
200g ranskankermaa (10%)
1 muna
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
niin monta omenaa kuin piirakan pinnalle mahtuu viipaloituna
3 rkl ruokakidesokeria
1tl inkivääriä
1 tl kanelia


Mittaa jauhot kulhoon. Pilko kylmä voi erittäin pieniksi paloiksi. Lisää kulhoon ja nypi. Lisää sokeri sekoita. Lisää vesi, muovaa taikina palloksi. Kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa vähintään tunti. Kauli taikina ohueksi ympyräksi ja nosta kaulimella voideltuun piirakkavuokaan. Piste taikina ja paista pohjaa 200C 10min.
Sekoita raskankerma, muna, vanijasokeri ja sokeri. Kaada pohjalle. Kuori ja viipaloi omenat. Asettele täytteen päälle. Sekoita ruokokidesokeri, inkivääri ja kaneli. Ripottele piirakan pinnalle. Paista 200C 25-30min.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...