torstai 7. huhtikuuta 2011

Siskonmakkarakeitto

Olen jo pitkään etsinyt kaskinauriita kaupasta, mutta vasta tänään onnisti. Luin Glorian ruoka&viini lehdestä jutun maatiaislajikkeista ja siitä asti kaskinaurista on etsitty. Päätin kokeilla kaskinaurista siskonmakkarakeitoon, joka oli meillä jo ruokalistalla. Hyvää tuli ja olin yllättynyt kaskinauriin pehmeästä mausta verrattuna tavalliseen nauriiseen.

500g siskonmakkaroita
8 perunaa kuorittuna ja kuutioituna
4 porkkanaa kuorittuna ja kuutioituna
2 sipulia kuutioituna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
200g selleriä kuorittuna ja kuutioituna
3-4 (n.200g) kaskinaurista kuorittuna ja kuutioituna
2l lihalientä
2tl timjamia
8 maustepippuria
2 laakerinlehteä
mustapippuria ja suolaa

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit. Lisää lihaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kaikki vihannekset paitsi perunat. Anna kiehua 5min. Lisää perunat ja mausteet. Keitä kasvikset kypsiksi. Lisää siskonmakkarat ja anna kiehua kunnes kypsiä. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

2 kommenttia :

  1. Laitan tähän uusimpaan reseptiin ihan yleisesti blogiasi koskevan kommentin, kun ei näissä millekkään yleiselle kommentoinnille ole koskaan mitään paikkaa.. :)
    Sulla on ihana blogi ja kivoja ruokaideoita jotka on kuitenkin sen verran kotoisia että uskaltaa tumpelompikin lähtä kokeilemaan. Monet blogit on tätänykyä niin kaupallisen näköisiä ja kuvatkin on kuin ammattikuvaajan ottamia, annosten asettelusta puhumattakaan, niinkuin parhaankin keittiömestarin käsialaa. Ei siinä paljon tee mieli lähteä kokeilemaan kun tietää sen oman annoksen ulkonäön jo etukäteen. Sinulla on kuvat tosi hyviä ja selkeesti itse ottamiasi arkisissa ruoanlaittotilanteissa. Kuten jo blogisi ylälaidassa toteat, ruokablogit saivat sinut innostumaan ruoanlaitosta ja samoin kävi minulle aikanaan, mutta nimenomaan tällaiset blogit, ei ne loppuun asti sliipatut. Toivottavasti pysyt aitona jatkossakin ja kiitos etenkin salsaohjeesta tacoille!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kivasta kommentista ja kiva kuulla, että resepteistä on iloa muillekin kuin itselleni :). Aurinkoista kevättä!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...