torstai 20. lokakuuta 2011

Luumuinen piimäkakku


Ruoanlaiton historiassa moni resepti on varmasti syntynyt vahingossa ja niin kävi myös meidän keittiössä tänään. Perinteiseen piimäkakkuunhan löytyy miltei aina ainekset kaapista, jos perheessä vain juodaan piimää. Lupasin siis lapsille ennen kuin tarkistin kaapit, että leivotaan yhdessä kakku. Kummasti oli rusinapussi hävinnyt yläkaapista parempiin suihin. Korkeaan kaappiin lapset eivät taida vielä yltää, joten... :D. Onneksi löytyi luumupussi! Lopputuloksena maistuva kuivakakku joka sopii maultaan lähestyvään jouluun. Kuvassa näkyvä twiningsin voyage tee oli täydellistä kakun kanssa.

200g voita
6 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl soodaa
1 tl neilikkaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1-2 tl kardemummaa
200g kuivattuja luumuja
3 dl piimää
2 dl siirappia

Voitele ja jauhota mannasuurimoilla rengasvuoka. Sulata rasva. Sekoita jauhot, sokeri ja mausteet. Pilko luumut pieniksi paloiksi ja sekoita jauhoseokseen. Lisää piimä, siirappi ja rasva. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Varo sekoittamasta liikaa, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan ja paista 175C alimmalla tasolla n. 60min. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...