torstai 27. lokakuuta 2011

Sunnuntai päivällinen

Tässä ohjeet perinteiseen paistipäivälliseen. Karamellisoidut juurekset maistuivat erityisesti lapsille. Kuva ei tee oiketta herkulliselle ruoalle.

Karamellisoidut juurekset:
(muokattu Glorian ruoka&viini 2/2010 reseptistä)
3 isoa porkkanaa
1 palsternakka (200g)
juurisellerin palanen (200g)
1 iso kaskinauris tai 2 pientä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
3 rkl voita
3 rkl sokeria
1 rkl balsamiviinietikkaa
kuivattua timjamia
suolaa ja pippuria

Kuori ja kuutioi kasvikset. Keitä suolatussa vedessä napakan kypsiksi. Kuori ja kuutioi sipulit. Hauduta sipuleita voissa muutama minuutti. Valuta juurekset ja lisää ne sokerin kanssa pannuun. Kypsennä sekoittaen kunnes sokeri sulaa ja ruskistuu. Lisää timjami ja etikka. Annna hautua kannen alla, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Mausta suolalla ja pippurilla (myllystä). Älä pese pannua vaan valmista paistikastike siinä.

Paahtopaisti:
n.1kg paahtopaisti
suolaa, pippuria
voita ja öljyä paistamiseen

Ota n. 2h ennen paistamista huoneenlämpöön. Kuumenna öljy ja voi pannulla. Paahda paistiin kaunis pinta. Hiero pintaan suolaa ja mustapippuria. Laita pasiti uunivuokaa ja laita paisto mittari. Paista uunissa 150C kunnes sisälämpötila on 65C (n.1,5h). Kääri paisti folioon ja anna levätä 30min ennen leikkaamista.

Paistikastike:
3dl vettä ja paistiliemi 
1 rkl riistafondia 
1 tl kuivattua timjamia
1 rkl balsamiviinietikkaa
0,5dl vettä ja 3rkl maizenaa
1dl kermaa
(suolaa) mustapippuria myllystä

Kun paisti on siirretty folioon. Lisää paistin uunivuokaan 3dl vettä ja ota maut irti. Siirrä neste pannuun (samaan pannuun missä juurekset valmistettiin). Lisää fondi, timjami ja etikka. Anna kiehua kokoon. Sekoita vesi ja maizena. Lisää kastikkeeseen ja anna kiehua 3min. Lisää kerma ja kiehauta. Mausta (suolalla ja) pippurilla.

Lissukkeena oli ihan keitettyjä perunoita.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...