tiistai 16. lokakuuta 2012
Karitsan niskaa Osso Buccon tapaan
Tällä kertaa tilaamamme karitsan niska oli viipaloitu, joten päätin kokeilla valmistaa niitä Osso Buccon tyyliin. Lapsia ajatellen jätin kuitenkin padasta viinin pois. Todella reippaasti meillä lapset yleensä äidin kokkailuita maistavat ja syövät, mutta jos ruoassa on viiniä ei syöminen suju. Eli halutessasi voit lisätä 2dl valkoviiniä pataan ja vähentää liemen määrän 7dl:stä 5dl.
Itse rakastan risottoa, mutta lapset eivät siitä juuri välitä johtuen viinistä. Päätin kokeilla sitruunmehua viinin sijaan ja kyllä oli herkullista. Ihanan erilaista ja raikasta, tätä meillä tehdään taatusti toistekkin. Lapsillekin maistui. Cremolataa ei Osso Bucco enää kaipaa, kun sen tarjoilee sitruunarisoton kera.
Karitsan niskaa Osso Buccon tapaan
6:lle
n. 1kg karitsan niska viipaleita
0.5dl vehnäjauhoja
suolaa, pippuria
voita ja öljyä paistamiseen
2 sipulia kuutioituna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
4 lehtisellerin vartta kuutioituna
4 porkkanaa kuutioituna
7 dl kasvislientä
2 purkkia tomaattisosetta (a 70g)
tuoretta rosmariinia (hienonnettuna) ja timjamia
2 (tuoretta) laakerinlehteä
suolaa ja pippuria
Ota niska viipaleet huoneenlämpöön 2h ennen valmistusta. Sekoita jauhot, suola ja pippuri hyvin. Kuumenna padassa öljy ja voi. Kieritä potkat jauhoseoksessa, kopauta liiat jauhot pois. Ruskista pinta molemmilta puolilta padassa ja nosta pois padasta. Lisää tarvittaessa voita ja öljyä pataan. Kuullota sipulit pehmeäksi ja lisää selleri sekä porkkanat. Jatka kuullottamista vielä muutama minuutti. Sekoita tomaattisose kasvisten joukkoon. Lisää potka viipaleet kasvisten päälle pataan. Lisää liemi ja yrtit. Anna hautua 2-3h, maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Tarjoa risoton kera.
Sitruunarisotto
oliiviöljyä
3dl arborio riisiä
2 banaanisalottisipulia kuutioituna
1 luomu sitruunan kuori raastettuna ja mehu puristettuna
n. 1,2 l kasvislientä
suolaa
3 rkl voita
1,5 dl raastettua parmesania
tuoretta timjamia
Kuumenna liemi kiehuvaksi. Kuumenna öljy kasarissa. Kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää riisi ja sekoittele kunnes riisi läpikuultavaa. Lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Sekoittele ja anna haihtua, mutta ei kuivua ennen kuin lisäät lientä. Maistele milloin risotto on sopivaa eli tuntuu hiukan hampaissa, muttei ole rakaa. Lisää sitruunamehu ja raaste. Anna imeytyä riiseihin. Lisää voi, parmesan raaste ja timjami. Sekoita hyvin ja tarjoile.
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Ihanan tuhdit syysherkut. Näitä ihminen tarvitsee pimeään ja sateiseen syksyyn.
VastaaPoistaSiitä tietää meillä, että on syksy kun melkein joka viikonloppu pata porisee pitkään ja hartaasti :D.
PoistaSitruunarisotto onkin oiva tapaa kiertää cremolata! Huikea ateriakokonaisuus.
VastaaPoistaBlogissani on pieni haaste sinulle. Jos kiinnostaa, niin käy kurkkaamassa...
Yllätti itsenikin positiivisesti tämä ateria. Kiitos haasteesta yritetään ottaa koppi :D.
PoistaMeillä puolikas karita odottaa pakastimessa...tämä voisi olla yksi resepti mitä kokeilen! Kiitos ideasta :)
VastaaPoistaGrillattu lampaan viulu, jota tein Juhannuksena oli aika huikean herkullista. Vaatii paljon aikaa, mutta on sen arvoista :D.
Poista