maanantai 4. heinäkuuta 2011

BBQ-broileri hampurilaiset

Näitä herkullisia grilattuja hampurilaisia teimme juhannuksena.

8:lle
1 satsi hampurilaissämpylöitä
1 tuore ananas
2 ruukkua keräsalaattia
sinappia

aura-kastike:
1 pkt auraa
2 (a 150g) raskankermaa
1-2rkl hunajaa
nippu ruohosipulia
mustapippuria

sämpylät:
4,5 dl vettä
2/3 hiivasta
1,5tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
4,5dl sämpyläjauhoja
3 rkl sokeria
2 rkl öljyä


Marinoi broilerin fileitä marinadissa muutama tunti.

Valmista sämpylät. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja öljy. Lisää jauhot vähitellen ja alusta löysäksi taikinaksi. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Leivo taikina tangoksi ja leikkaa 15 palaseksi. Pyörittele sämpylöiksi ja anna kohota liinan alla kaksinkertaisiksi. Voitele maidolla ja ripottele halutessasi seesaminsiemeniä pinnalle. Paista 225C 10-15min

Valmista aurakastike. Murenna aura kulhoon ja lisää ranskankerma. Lisää hunaja ja silputtu ruohosipuli. Mausta pippurilla. Anna maustua jääkaapissa.

Kuori ananas ja leikkaa kiehoiksi. Poista kiekon keskeltä puumainen osa. Halkaise sämpylät. Grillaa kanafileet. Sivele ananakset öljyllä ja grillaa muutama min. Käytä sämpylät grillissä. Huuhtele ja linkoa salaatti. Voitele sämpylät sinapilla ja täytä salaatilla, broilerilla, ananaksella ja aurakastikeella.

Hampurilaiset syötiin grillattujen uusien perunoiden kera. Keitä uudet perunat kypsiksi. Anna jäähtyä hiukan. Pujota liotettuihin vartaisiin. Sivele öljyllä ja grillaa rapsakoiksi. Nam :).

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...