tiistai 10. joulukuuta 2013

Rapeiksi paahdetut perunat


Rapeiksi paahdettujen perunoiden ohje on niin yksinkertainen, että mietin voiko tätä edes postata. Reseptin löysin Food&Wine -lehden resepti arkistosta ja lehti ei nyt sieltä huonoimmasta päästä ole. Joten tässä teille ohje ihanan rapsakoihin perunoihin, jotka aateloidaan maldon sormisuolalla ja laadukkaalla oliiviöljyllä.

Perunoita paahdetaan uunissa todella kauan ja kuori muuttu todella rapeaksi. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään Yukon Gold perunoita, mutta uskaltauduin kokeilemaan ohjetta pienillä rosamunda perunoilla. Rosamundassa taitaa olla paksumpi kuori kuin yukon gold perunoissa, mutta lopputulos oli kuitenkin hyvä. Nämä rapeat perunat meillä nautittiin itsenäisyyspäivänä lihan lisukkeena.

Rapeiksi paahdetut perunat:

1-3 pientä yukon gold tai rosamunda perunaa syöjää kohden
maldon sormisuolaa
laadukasta extra virgine oliiviöljyä

Pese perunat hyvin ja pistele perunat kauttaaltaan haarukalla. Laita perunat uuniritilälle ja paahda 220C uunissa 1 ½- 2 tuntia. Halkaise perunat ja ripottele puolikkaille öljyä ja sormisuolaa. Tarjoile heti.

2 kommenttia :

  1. Näitä pitää kokeilla. Perunoille kaipaa aina uusia käyttömuotoja.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perunasta on kyllä moneksi ja tämä versio yllätti positiivisesti.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...