lauantai 28. joulukuuta 2013

Hieman erilainen joulupöytä (ja joulu)

Graavattu poro puolukkakastikkeella

Joulua vietimme kotona oman perheen kesken ja kiireisen loppuvuoden takia päädyttiin helppoihin ja nopeisiin joulupöydän antimiin. Laatikot eivät jostain syystä maistu lapsille ollenkaan ja sen takia päätin luopua niistä. Kukaan ei niitä myöskään joulupöydässä kaivannut, joten saattaa olla ettei niitä tule ensikään vuonna. Ruokailun jälkeen ei myöskään ollut sitä raskasta oloa kun laatikot oli korvattu karamellisoiduilla juureksilla ja maa-artisokkagratiinilla.

Karamellisoidut juurekset
Maa-artisokkagratiini

Ainoa aikaa vaativa herkku joulupöydässä oli gaavattu poro. Puolikas poro saapui meille sopivasti juuri ennen joulua ja päätin kokeilla graavata poron sisäfileen. Lopputulos oli erinomainen ja puolukkakastike sopi erinomaisesti graaviporon kera tarjottavaksi.

Helppo ja nopea kastike kinkulle
Savustettu kalkkuna

Tänä vuonna tyydyimme pikkukinkun paistamiseen ja saimme myös yllättäen lahjaksi puolikkaan savustetun kalkkunan. Kinkun kaveriksi tein helpon ja nopean kastikkeen. Itse pidin enemmän savukalkkunasta kuin kinkusta.

Marinoidut punajuuret

Rosollin korvasivat marinoidut punajuuret ja sauvon ihanat suolakurkut. Marinoidut punajuuret löytyvät myös blogin joulukalenterista. Sienisalaattia oli myös tarjolla ja hiukan erilaisella reseptillä kuin yleensä.
Sienisalaatti
Jouluaatto sujui vielä ihan mukavasti, mutta joulupäivänä oli tilanne toisin. Ei osoittautunut kovin hyväksi ideaksi käydä laivalla hankkimassa pöpöjä pallomerestä juuri ennen joulua. Joulupäivänä oli siis puolet perheestä järkyttävässä vatsaflunssassa. Reseptit siis luvassa myöhemmin kunhan tästä ollaan toivuttu.

6 kommenttia :

 1. Pikaista paranemista! Onneksi saitte nauttia edes aatosta terveenä. Meille taas saatiin yllätysvieraita, kun siskonpoika sai junamatkalla pari viikkoa sitten vesirokkotartunnan ja vietti joulua pilkullisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, juuri selvitty sopivasti uuden vuoden viettoon :).

   Poista
 2. Mahti herkut. Itekin tein viime jouluna graaviporoa ja oli huippua. Hyvää uutta vuotta Minna,toivottelen jo näin etukäteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Täytyypä katsoa sinunkin ohje ja hyvää uutta vuotta myös sinullekin.

   Poista
 3. Graavattu poro kuulostaa kyllä hyvältä! Ja perinnejouluruokaa kannattaa tehdä vain jos sitä joku syö. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä todella hyvää ja perinneruoissa saattaa olla muutaman joulun tauko. Ehkä ne sitten taas maistuu :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...