|
Graavattu poro puolukkakastikkeella |
Joulua vietimme kotona oman perheen kesken ja kiireisen loppuvuoden takia päädyttiin helppoihin ja nopeisiin joulupöydän antimiin. Laatikot eivät jostain syystä maistu lapsille ollenkaan ja sen takia päätin luopua niistä. Kukaan ei niitä myöskään joulupöydässä kaivannut, joten saattaa olla ettei niitä tule ensikään vuonna. Ruokailun jälkeen ei myöskään ollut sitä raskasta oloa kun laatikot oli korvattu karamellisoiduilla juureksilla ja maa-artisokkagratiinilla.
|
Karamellisoidut juurekset |
|
Maa-artisokkagratiini |
Ainoa aikaa vaativa herkku joulupöydässä oli gaavattu poro. Puolikas poro saapui meille sopivasti juuri ennen joulua ja päätin kokeilla graavata poron sisäfileen. Lopputulos oli erinomainen ja puolukkakastike sopi erinomaisesti graaviporon kera tarjottavaksi.
|
Helppo ja nopea kastike kinkulle |
|
Savustettu kalkkuna |
Tänä vuonna tyydyimme pikkukinkun paistamiseen ja saimme myös yllättäen lahjaksi puolikkaan savustetun kalkkunan. Kinkun kaveriksi tein helpon ja nopean kastikkeen. Itse pidin enemmän savukalkkunasta kuin kinkusta.
|
Marinoidut punajuuret |
Rosollin korvasivat marinoidut punajuuret ja sauvon ihanat suolakurkut.
Marinoidut punajuuret löytyvät myös blogin joulukalenterista. Sienisalaattia oli myös tarjolla ja hiukan erilaisella reseptillä kuin yleensä.
|
Sienisalaatti |
Jouluaatto sujui vielä ihan mukavasti, mutta joulupäivänä oli tilanne toisin. Ei osoittautunut kovin hyväksi ideaksi käydä laivalla hankkimassa pöpöjä pallomerestä juuri ennen joulua. Joulupäivänä oli siis puolet perheestä järkyttävässä vatsaflunssassa. Reseptit siis luvassa myöhemmin kunhan tästä ollaan toivuttu.
Pikaista paranemista! Onneksi saitte nauttia edes aatosta terveenä. Meille taas saatiin yllätysvieraita, kun siskonpoika sai junamatkalla pari viikkoa sitten vesirokkotartunnan ja vietti joulua pilkullisena.
VastaaPoistaKiitoksia, juuri selvitty sopivasti uuden vuoden viettoon :).
PoistaMahti herkut. Itekin tein viime jouluna graaviporoa ja oli huippua. Hyvää uutta vuotta Minna,toivottelen jo näin etukäteen :)
VastaaPoistaKiitos. Täytyypä katsoa sinunkin ohje ja hyvää uutta vuotta myös sinullekin.
PoistaGraavattu poro kuulostaa kyllä hyvältä! Ja perinnejouluruokaa kannattaa tehdä vain jos sitä joku syö. :)
VastaaPoistaSe oli kyllä todella hyvää ja perinneruoissa saattaa olla muutaman joulun tauko. Ehkä ne sitten taas maistuu :)
Poista