Lisäkkeen herkullisuus oli itsellenikin yllätys ja tätä helppoa lisuketta tehdään varmasti meillä toistekkin. Haudutettu lehtikaali syötiin uunissa valmistetun possun ulkofileen kera. Sen verran muokkasin ulkofilee ohjetta, että hieroin sinapin lisäksi 1 rkl hunajaa lihan pintaan. Kerrassaan mainio ateria, joka ei myöskään ollut vaikea tai työläs.
Kermassa haudutettu lehtikaali:
1 rkl voita3 banaanisalottisipulia
1 pussi lehtikaalia
1 dl vettä + 2 t kanafondia
2 dl ruokakermaa
mustapippuria myllystä
tarvittaessa suolaa
Kuori ja kuutioi sipulit. Huuhtele lehtikaalit ja irroita ruoti. Pilko lehtikaalit hiukan pienemmiksi. Kuumenna pannu ja lisää voi. Kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää lehtikaalit ja paista vielä muutama minuutti. Lisää kanaliemi ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla 10 minuuttia. Mausta pippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa.
Kuulostaapa hyvälle - täytyykin testata! Olen löytänyt lehtikaalin vasta nyt. Joku sanoi käyttävänsä sitä ihan salaatissakin. Oletko sinä testannut lehtikaalia kypsentämättömänä?
VastaaPoistaLehtikaali on niin hyvää ja ensi kesäkri suunnitteilla useampi lajike kasvimaalle. Olen kotimaista kokeillut raakana, mutta itse kyllä pidän enemmän kypsennetystä.
PoistaKiitos ideasta. Pitääpä kokeilla. Meillä ei lapset myöskään ole suostuneet syömään lehtikaalia ja epäilen, auttaakohan meille edes tuo kerma ;). Mutta taidan tosiaan testata :)
VastaaPoistaAnun kysymykseen vastatakseni omalta osaltani, olen käyttänyt lehtikaalia raakana smoohtiessa. Toimii :).
Oleppa hyvä :). Itse leikkaan lehtikaalia myös todella pieneksi ja piilotan bolognesen joukkoon, eivät ole vielä huomanneet ;D.
Poista