Blondiet eli valkosuklaasta tehdyt browniet olivat herkullisia. Tosin ilman kirpakoita puolukoita olisi lopputulos saattanut olla omaan makuuni liian makea. Perusohje, jonka pohjalta kehittelin nämä puolukkaiset blondiet löytyi Leila Lindholmin kirjasta Vielä yksi pala.
Kuvittelin taas keksineeni jotain uutta kun sain idean pelkästään valkosuklaasta tehtyihin browniehin, yksi google haku romutti totaallisesti tämän harhaluulon :D. Eipä tuo nyt haitannut ja tästä herkusta nautti koko perhe. Määrällisesti puolukkaiset blondiet sopisivat hyvin juhliin. Leikkasin blondiet 30 palaksi ja kirjan mukaan ohjeesta tulee 24 palaa. Hieman olivat blondiet murenevaisia, mutta eipä tuo makua haitannut.
Puolukkaiset blondiet eli valkosuklaa-puolukka browniet:
1 pellillinen (24-30 palaa)450g pehmeää voita
2 dl sokeria
3 dl muscovadosokeria (mielummin vaaleaa, itse käytin tummaa)
1 rkl vaniljasokeria
6 luomukananmunaa
7 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 tl suolaa
300g laadukasta valkosuklaata
200g jäisiä puolukoita
1 rkl perunajauhoja
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Vatkaa voi, sokeri, muscovadosokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksi kerrallaan samalla vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola hyvin keskenään. Siivilöi vähitellen taikinan joukkoon samalla varovasti lastalla käännellen.
Hienonna valkosuklaa veitsellä ja sekoita varoen taikinan joukkoon. Sekoita jäisten puolukoiden joukkoon perunajauhot ja sekoita taikinaan. Vuoraa reunallinen pelti leivinpaperilla ja levitä taikina tasaisesti pellille. Paista 175C 30-35 minuuttia ja anna blondien jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.
Ihana yhdistelmä noi puolukat ja valkosuklaa! Ohje kuulostaa tosi hyvältä muutenkin :-)
VastaaPoistaHyvin sopivat valkosuklaa ja puolukka yhteen, ehdottomasti testattava jossain muussakin leivonnaisessa.
Poista