sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Viikonlopun aamiaismunakas pinaatilla ja ricotalla

Lauantaina lapset olivat hoidossa, joten pääsin raksalle miehen avuksi. Aamu aloitettiin tuhdilla aamiaismunakkaalla, jonka voimin jaksoi raataa raksalla päivälliseen asti. Herkulliseen munakkaaseen päätyi tuoretta pinaattia ja ricottajuustoa.


Hienoista kesän kaipuuta on ollut havaittavissa, koska keittiössämme on viimeaikoina ollut tuore pinaatti ahkerassa käytössä. Kesäisin kasvatan pinaattia parvekelaatikossa ja sieltä napsitaan pinaattia usein ruokien joukkoon. Pinaatti sopi hyvin munakkaaseenkin ja ricotta toi miellyttävää pehmeyttä makuun.


Pinaatti-Ricottamunakas:

1 rkl voita
2 banaanishalotti sipulia
70g tuoretta pinaattia
6 luomu kananmunaa
sormisuolaa, mustapippuriapippuria myllystä
100g ricottaa
1 dl raastettua parmesaania

Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja kuutioi shalottisipulit. Huuhtele pinaatit lävikössä ja valuta hyvin.

Kuumenna pannu ja lisää voi. Kuullota shalottisipuleita muutama minuutti. Lisää pinaatit ja paista kunnes menevät hiukan kasaan. Säädä liesi miedolle lämmölle ja lisää munat pannuun.

Sekoittele hetki ja anna munakkaan jähmettyä muutama minuutti. Lisää munakkaaseen ricotta juusto lusikalla muutamaan kohtaan. Mausta ricotta kohdat sormisuolalla. Ripottele raastettu parmesaan munakkaan pinnalle ja paista kunnes munakas on hyytynyt. Anna jäähtyä hetki ja tarjoile.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...