Hienoista kesän kaipuuta on ollut havaittavissa, koska keittiössämme on viimeaikoina ollut tuore pinaatti ahkerassa käytössä. Kesäisin kasvatan pinaattia parvekelaatikossa ja sieltä napsitaan pinaattia usein ruokien joukkoon. Pinaatti sopi hyvin munakkaaseenkin ja ricotta toi miellyttävää pehmeyttä makuun.
Pinaatti-Ricottamunakas:
1 rkl voita2 banaanishalotti sipulia
70g tuoretta pinaattia
6 luomu kananmunaa
sormisuolaa, mustapippuriapippuria myllystä
100g ricottaa
1 dl raastettua parmesaania
Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja kuutioi shalottisipulit. Huuhtele pinaatit lävikössä ja valuta hyvin.
Kuumenna pannu ja lisää voi. Kuullota shalottisipuleita muutama minuutti. Lisää pinaatit ja paista kunnes menevät hiukan kasaan. Säädä liesi miedolle lämmölle ja lisää munat pannuun.
Sekoittele hetki ja anna munakkaan jähmettyä muutama minuutti. Lisää munakkaaseen ricotta juusto lusikalla muutamaan kohtaan. Mausta ricotta kohdat sormisuolalla. Ripottele raastettu parmesaan munakkaan pinnalle ja paista kunnes munakas on hyytynyt. Anna jäähtyä hetki ja tarjoile.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti