Vuokaan jäi 1,3kg jyväbroilerista vain luut eli tämä ruoka maistui koko perheelle, varsinkin miehelleni. Ruokaan olisi kuulunet latva-artisokat, mutta joku herkkusuu oli käynyt ne syömässä kaapista vaikka olin varannut yhden ylimääräisen purkin
Vuokaan lisäsin myös perunat lohkottuina ja näin koko ateria valmistui kätevästi yhdessä vuoassa. Tämä tosin aiheutti sen, että paistoajat eivät enää täsmänneet ja nostin broilerin uunista sen kypsyttyä. Perunat ja maa-artisokat tarvitsivat uunissa vielä 20 minuuttia eli jos lisäät vuokaan myös perunat kannattaa ne lisätä vuokaan aikaisemmin.
Sitruuna-Oliivi Broileri:
1 kokonainen jyväbroileri75g pehmeää voita
200g purkki laadukkaita kivellisiä vihreitä oliiveja
1 luomu sitruuna
2 valkosipulinkynttä
6 oksaa sitruunatimjamia
suolaa
mustapippuria myllystä
1 luomu sitruunan mehu
2 rkl kanafondia
3 dl vettä
500g maa-artisokkia kuorittuna ja viipaloituna
400g tölkki latva-artisokkia
1-3 perunaa per syöjä pestynä ja lohkottuna
Ota broileri hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Kuutioi pehmeä voi ja laita kulhoon. Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna, lisää kulhoon. Irroita timjamin lehdet ja lisää kulhoon. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori ja lisää kulhoon. Poista oliiveista kivet ja nosta puolet odottamaan. Hienonna puolet oliiveista ja nosta kulhoon. Sekoita voiseos hyvin ja lisää suolaa ja mustapippuria.
Itse käytän aina seuraavassa vaiheessa kumihanskoja. Lohko raastettu sitruuna ja laita lohkot broilerin vatsaonteloon. Laita osa voiseoksesta broilerin nahan alle, hiero loput broilerin pintaan. Nosta broileri voideltuun uunivuokaan ja kiinnitä paistolämpömittari. Sekoita fondi veteen. Lisää vuokaan vesi ja sitruunan puristettu mehu.
Paista 225C 15min tai jos et laita perunoita vuokaan paista 30min. Valele broileri vuoan liemellä ja lisää vuokaan perunat ja maa-artisokat. Paista vielä 30min. Lisää vuokaan oliivit ja latva-artisokat ja paista kunnes broileri on kypsää.
Ihanan kuuloinen ateria ja meidän perheessä tykättäisi tälläisestä taatusti kanssa! Meidän kohta 3v, rakastaa oliiveja ja mun täytyykin ne aina piilottaa jääkaapissa hyvin ettei se purkki häviä sieltä :D
VastaaPoistaMeillä täytyy salaatit aina annostella, muuten neidit poimii kaikki oliivit omille lautasilleen :).
PoistaEi mikään ihme, että ruokailijat hiljenevät nauttiakseen tuosta ruoasta. On meinaan aika hyvät ainekset.:)
VastaaPoistaLantliv mat&vin on kyllä huippu lehti, tekisi aina mieli kokata vaikka kuinka monta ohjetta lehdestä.
PoistaKylläpä näyttää ja kuulostaa hyvältä! Ihana saada perheeltä tuollainen hijaisuuskommentti ;)
VastaaPoistaTäytyy tehdä tätä ruokaa toistekkin, oli aika rentouttavaa syödä kerrankin hiljaisuuden vallitessa :D.
PoistaSamaista lehteä lueskelin ja ihailin ohjetta. Pitää kyl kokeilla. Artisokka on niin hyvää :-)
VastaaPoistaseuraavalla kerralla täytyy ostaa tuplasti artisokka purkkeja niin ehkä joku niistä pääsee vuokaan asti :D
Poista