Aiemmin olen tehnyt makeaa päärynä-aurapiirakkaa, mutta mielestäni tämä suolaisempi versio oli parempi. Pohjataikinaan käytin taas vehnäjauhojen lisäksi spelttijauhoja, jotka antavat hyvin makua pohjaan. Kaiken kaikkiaan ihan onnistunut kokonaisuus vaikkei kaikki nyt ihan suunnitelmien mukaan onnistunutkaan. Piirakkaa nautimme vihersalaatin kera.
Päärynä-Aurapiirakka:
Pohja:
150g pehmeää voita2 dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyväspelttijauhoja
1 rkl kylmää vettä
suolaa
Täyte:
6 pientä päärynää½ sitruunan mehu
3 dl ruokakermaa
3 munaad
suolaa
mustapippuria
1 pkt auraa
½ dl hasselpähkinöitä
Sekoita jauhot ja suola keskenään. Kaada kulhoon ja lisää kuutioitu voi. Nypi takinaksi ja lisää lopuksi ruokalusikallinen kylmää vettä. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina pohjalle sekä reunoille. Pistele haarukalla ja paista pohjaa uunissa 200 asteessa kymmenen minuuttia.
Kuori päärynät ja puolita. Poista simenkota ja viipaloi puolikkaat. Asettele puolikkaat sydämenmuotoon piirakkapohjalle. Ripottele sitruunamehu päärynöiden päälle. Vatkaa munat rikki ja lisää joukkoon ruokakerma. Murustele aura joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla, sekoita hyvin. Kaada piirakkavuokaan.
Rouhu pähkinät veitsellä ja ripottele piirakan pinnalle. Paista 200 asteessa noin puolituntia tai kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean värin. Anna piirakan jäähtyä hetki ja tarjoile esimerkiksi vihersalaatin kera.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti