En ole suuri makean ystävä, mutta on yks kakkui jota en vain
pysty yhtään vastustamaan. Amerikkalainen
juustokakku on suurinta herkkua mitä tiedän. Hyydytetyistä juustokakuista en
juuri välitä, mutta tämä Philadelphia tuorejuustosta tehty ja uunissa paistettu
herkku on tavattoman hyvää. Tällä kertaa tein kakun Leila Lindholmin Pala
kakkua –kirjan pohjalta, tietysti taas hiukan muokkaillen J. Alkuperäisessä
ohjeessa käytettiin mustikoita ja meillä kakku tuli prinsessa synttäreille, jossa
kaiken kuului olla pinkkiä. Mustikat vaihtuivat siis vadelmiin. Leilan ohjeessa
käytettiin maitorahkaa, mutta itse halusin kokeilla ranskankermaa sen sijaan.
Muistaakseni tämän bongasin jostain blogista, mutta nyt taas unohtunut, että
mistä. Kakusta tuli järkyttävän hyvää ja onneksi sitä jäi myös juhlien jälkeen
nautittavaksi.
Vadelmainen New York
Cheesecake:
Keksipohja:
300g digestivekeksejä
150g voita
Juustokakkuseos:
600g Philadelphia tuorejuustoa
240g ranskankermaa
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä2 tl vaniljasokeria
3 luomu kananmunaa
1 dl kuohukermaa
200g hyvälaatuista valkosuklaata
1 ½ dl pakastettuja vadelmia
Murskaa keksit hienoksi ja
sekoita joukkoon sulatettu voi. Voitele irtopohjavuoka ja vuoraa
leivinpaperilla. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle. Paista uunissa 175C
10min ja nosta pois uunista.
Vatkaa tuorejuusto ja
ranskankerma kuohkeaksi seokseksi. Sekoita joukkoon sokeri, maissitärkkelys ja
vaniljasokeri. Lisää seokseen yksi muna kerrallaan ja lopuksi kerma.
Pilko suklaa ja sulata
vesihauteessa tai mikrossa välillä sekoittaen. Lisää suklaa seokseen. Kaada
juustokakkuseos keksipohjan päälle. Ripottele pinnalle vadelmat. Paista kakkua
175C keskitasolla n.40min. Päitä kakku foliolla kun se on tullut kullankeltaiseksi,
ettei kakku tummu liikaa. Katkaise virta uunista ja jätä kakku jälkilämpöön n.
30min.
Anna kakun jäähtyä ja nosta
jääkaappiin tekeytymään. Omasta mielestäni kakku on parhaimmillaan kylmänä.
Näyttää ihan järjettömän hyvältä!:)
VastaaPoistaPiti antaa osa siskolle mukaan ettei tule kaikkea loppu kakkua kerrytettyä omalle vyötärölle :D.
PoistaToimii todella hyvin myös vadelmilla. Täytyy joskus kokeilla myös jollain muilla marjoilla.
VastaaPoistaNam! Juustokakut ovat munkin herkkua. Mulle tosin maistuu ihan kaikki makea. ;)
VastaaPoistaTämä kakku tuntuu häviävän alta aikayksikön :).
PoistaTää kakku kyllä maistuis vaikka aamupalaksi :D nam,nam.
VastaaPoistaHyvin maistui aamu-, ilta- ja välipalana ;D.
PoistaOijoi, toivottavasti nuo meidän vadelmapensaamme innostuvat tänäkin vuonna tuottamaan runsaasti marjoja - tässä olisi taas yksi ihan must kokeiltava resepti niiden käyttöön.
VastaaPoistaTuoreista vadelmista varmasti vielä parempaa nyt joutui vielä pakastettuihin turvautumaan.
PoistaValkosuklaa juustokakkumassasta tekeekin siitä järkyttävän hyvää:) Tein muutama viikko sitten mansikkaisen juustokakun,jossa myös oli valkosuklaata.Meillä oli täällä just sadonkorjuupyhä ja silloin on tapana syödä juustokakkuja ja muita juustoisia herkkuja:)
VastaaPoistaNiin tekee :), täytyy joskus kokeilla myös mansikoilla.
Poista