tiistai 7. toukokuuta 2013

Vapun melkein grillaukset


Vappupäivänä meille tuli melkein vieraita ja melkein grillattiin ;D. Sairasteluputki siis huipentui jälkitauti repertuaariin ja vappua juhlittiin oman perheen kesken sisätiloissa. Suunnitelmat ulkona grillauksesta vaihtuivat uuniin ja parilapannuun. Ihan hyvää oli näinkin, mutta kyllä grillissä olisi tullut parempaa. Marinadi oli oikein onnistunut ja romesco tavattoman hyvää.

Sherrymarinoitua Possun ulkofilettä:
1,5 kg possun ulkofilettä pihveiksi leikattuna
Marinadi:
1,5 dl kuivaa sherryä
3/4dl soijaa
3/4 dl siirappia
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl tulista savustettua paprikajauhetta (hot)
2 tl savustettua paprikajauhetta (sweet)
mustapippuria myllystä
4 oksaa rasmariiniä hienonnettuna

Sekoita marinadin ainekset ja laita pihvit marinoitumaan yön yli. Grillaa seuraavana päivänä. Nauti!

Mies valmisti romesco -kastiketta hesarin ruokatorstain ohjeen mukaan ja herkullista oli. Tätä kastiketta meillä tehdään kesällä uudestaan.

Romesco:
2 punaista chiliä
50g kuorittuja manteleita
50g
saksanpähkinöitä
1 viipale vaaleaa leipää
1 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
3 isoa kypsää tomaattia
½ isosta paprikasta
2 rkl viinietikkaa
suolaa, mustapippuria
1 1/4 dl oliiviöljyä

Poista chilistä siemenet ja kiehauta vesitilkassa. Kaada vesi pois. Paahda manteleita ja saksanpähkinöitä kuivalla pannulla kunnes saavat hiukan väriä. Hiero pähkinöistä mahdollisimman paljon kuorta pois. Paahda leipäviipale oliiviöljyssä pannulla molemmilta puolilta.

Soseuta tehosekoittimessa mantelit, pähkinät, leipäviipale ja valkosipulin kynnet. Lisää chilit, sipuli, tomaatit ja paprikan puolikas. Soseuta tasaiseksi tahnaksi. Mausta viinietikalla, suolalla ja pippurilla. Lisää oliiviöljy koneen käydessä.



Ulkolaisiin uusiin perunoihin kaivattiin makua, joten ne paahdettiin uuniissa. Mukaan heitettiin myös muita kasviksia.

Paahdetut uudet perunat:
1 kg uusia perunoita
1 punainen paprika lohkoina
200g luumukirsikkatomaatteja
1 parsakaali
1/2 sitruunan mehu
½ dl öljyä
sormisuolaa
mustapippuria
1 tl savustettua paprikajauhetta
2 oksaa rosmariiniä hienonnetuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna

Keitä uusia perunoita sekä parsakaalia 5min suolatussa vedessä. Kaada vesi pois.  Laita perunat suureen uunivuokaan ja lisää paprika sekä tomaatit. Sekoita sitruunamehu, öljy ja mausteet. Ripottele kasvisten pinnalle. Nosta uuniin ja paahda 225C n. 25min. Lisää parsakaalit ja paahda vielä 10min tai kunnes perunat ovat pehmeitä ja saaneet hiukan väriä.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...