Juhlissa on kiva tarjota jotain pientä suolaista syötävää ja näihin synttäreillä tarjottuihin perhosiin sain idean Myllynparas.fi -sivulta. Erittäin helppoja valmistaa ja viimeisistä tapeltiin miehen kanssa ;D. Täytteeksi valikoitui päivänsakarin suosikit feta ja oliivit.
Pienet suolapalat:
500g voitakinaa pakasteesta
muna voiteluun
seesaminsiemeniä
Täyte:
1 prk ranskankermaa
1 dl kalamata oliiveja hienonnettuna
100g fetaa murustettuna
paprikajauhetta
mustapippuria, suolaa
ruohosipulia hienonnettuna
Sulata voitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Valitse pieni muotti, jolla leikkaat taikinasta suupalan kokoisia paloja. Meillä käytettiin perhosmuottia. Laita taikinapalat leivinpaperilla peitetylle pellille ja voitele. Ripottele vielä seesaminsiemeniä pinnalle.
Paista 225C 5-10min riippuen palojen koosta. Nosta pois uunista ja anna jäähtyä. Itse paistoin juhlia edeltävänä päivänä. Vinkki: ylinmääräistä taikinaa ei kannata heittää pois vaan kieputtaa tangoiksi, voidella munalla sekä ripottaa päälle seesaminsiemeniä ja paistaa myös uunissa.
Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset hyvin keskenään. Puolita suolapalat ja laita täytettä väliin. Tarjoile.
Oi nam! Tulee varmasti ihan super hyviä tuolla täytteellä! :-) Oon itsekin tehnyt näitä suolaisia versioita erilaisilla täytteillä, ovat kyllä aina yhtä hyviä! Jotain makeaa versiota ajattelin kokeilla seuraavaksi :-)
VastaaPoistaKiitos! Itse tein näitä ensimmääistä kertaa ja takuulla tehdään toistekkin.
PoistaIhania ja suloisen näköisiä !
VastaaPoistaPienet herkut on aina niin söpöjä, onneksi olivat myös hyviä :).
PoistaIhania ja söpöjä pikku suupaloja! Miten aina unohdankin nuo voitaikinalevyt, niistähän saa vaikka mitä kivaa vaikka yllärivieraillekin. :)
VastaaPoistaEipä meilläkään ole ennen tehty, nyt kyllä voitaikinaa löytyy pakkasesta :).
Poista