sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Vapun alkupalat






Vappuna kuohuvan kera nautittiin herkullisia salaattisikureita mahtavalla täytteellä. En ole aikaisemmin näitä tehnyt, lukenut vain vastaavista monista lehdistä ja kyllä oli kätevä alkupala. Täytteeksi valikoitui omia suosikkeja eli päärynää ja gorgonzolaa. Lasten versiosta juusto jätettiin pois. Ainoa mikä unohtui kaupasta ostaa oli ruohosipuli, joka olisi tuonut kivaa väriä annokaseen.

Täytetyt salaattisikurit:
n.8-10:lle
2 salaattisikuria
2 päärynää
300g ranskankermaa
100g gorgonzolaa
60g saksanpähkinöitä
1 rkl hunajaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
(hienonnettua ruohosipulia)

Irrota sikurien lehdet, huuhtele ja laita valumaan liinan päälle. Kuori ja kuutioi päärynät pieniksi kuutioiksi. Paahda saksanpähkinät kuivassa pannussa, anna jäähtyä ja hienonna veitsellä. Laita raskankermat kulhoon ja lisää hunaja, sekoita tasaiseksi. Lisää päärynäkuutiot ja pähkinät, sekoita. Murustele gorgonzola joukkoon ja mausta. Sekoita hyvin ja anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään 30min. Asettele sikurit tarjoiluvadille ja lisää täytettä päälle. Koristele halutessasi ruohosipulilla.

8 kommenttia :

  1. Vierailin ensimmäistä kertaa blogissasi ja se näytti todella mielenkiintoselta - aion vierailla kyllä toistekin. Laitankin sinulle nyt blogihaasteen, joka löytyy omasta blogistani http://keijukaistenmaan-herkkublogi.blogspot.fi/2013/05/blogihaaste.html

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa hyvältä!
    Minäkään en ole ennen tätä maistanut, kaupassa jo pyörittelin pakettia käsissäni että tekisikö vapuksi vai ei.. Jätin lopulta ostamatta kun en tiennyt edes nimeä :D Oli laitettu nimittäin ihan sekavasti hyllyille.
    Ensi kerralla nappaan mukaani, kiva välipalaksikin varmaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :).Itse tykkäsin kovasti, salaattisikuri oli mukavan kirpeä, joka kevensi hyvin täytteen makua.

      Poista
  3. Kuulostaa kivalta. Ihanat ainekset täytteessä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päärynä ja homejuusto sopii kyllä vaarallisen hyvin yhteen :).

      Poista
  4. kuulostaapa ihanalta. namsk! sinulle on todella kiva blogi :) vierailehan joskus minunkin omassani.. :http://lystimaenemanta.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, näitä taidetaan tehdä meillä myös ensi vappuna :). Täytyy tulla kyläilemään :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...