Juhannuksena kokattuihin ruokiin ei voi siirtyä ennen tätä postausta. Juhannusaattona savustin savustuspussissa kaasugrillissämme valkosipuleita. Hieman jännitti löytyykö pussin pohjalta hiiltyneitä möykkyjä, mutta onneksi näin ei käynyt. Lopputulos oli jotain aivan mahtavaa!!!
Hullaannuin savustettujen valkosipuleiden mahtavaan makuun ihan täysin ja sen jälkeen niitä on ollut miltei joka ruoassa. Näitä ei voi hehkuttaa liikaa ja taatusti esiintyvät "muutamissa" resepteissä blogissa kesän aikana. Kannattaa siis kerralla savustaa isompi satsi. Itse suunnittelen jo seuraavaa savustus kertaa, sillä kuusi valkosipulia on jo huvennut jonnekin.
Lohdutukseksi niille, joilla ei ole mahdollisuutta savustukseen: näin valmiiksi savustettuja valkosipuleita kaupan hyllyllä.
Savustetut Valkosipulit:
6 kokonaista valkosipuliasavustuspussi (hickorylastu)
Avaa savustuspussi ja laita valkosipulit ihan pussin perälle. Sulje pussi pakkauksen ohjeen mukaan. Laita pussi grilliin niin, että suoraan valkosipuleiden alla ei ole lämpöä. Kaasu grillissä laita pussi niin, että vain pussin tyhjäosa on kaasupolttimen päällä. Hiiligrillissä kasaa hiilet grillin toiseen reunaan ja laita pussin tyhjä osa hiilien päälle. Anna pussin olla grillissä n.40 minuuttia. Älä avaa pussia vaan anna valkosipulien jäähtyä rauhassa pussissa n. tunti.
Savustettua valkosipulia sisältäviä reseptejä tulossa blogiin pian roppakaupalla.
Näitä täytyy kokeilla! Joko pussilla tai mökillä savustimella, kiitos vinkistä!
VastaaPoistaSuosittelen, nämä tosin aiheuttavat riippuvuutta ;)
PoistaSavustettua valkosipulia tulee nyt vastaan siellä sun täällä ylistyste kera. Taitaa olla pakko viritellä pönttö tulille. Jään odottamaan niitä reseptejä.
VastaaPoistaNyt löytyy uusimmasta postauksesta savustettua valkosipulia parista soossista. Näitä on suorastaan pakko kokeilla :).
PoistaGrillin puuttuessa onnistuiskohan savustuspussissa saunan kiukaalla, jos ei ihan suoraan kuumimmille kiville laittais?
VastaaPoistaJos valkosipuleiden alla on suoraan lämpöä saattavat herkästi palaa, joten en uskalla luvata onnistumista. En ainakaan savustaisi 40 minuuttia, vaan vähentäisin aikaa ja silloin kannattaa myös hiukan kuoria päällimmäisiä kerroksia valkosipuleista niin tarttuu savuaromi helpommin lyhyemmässä ajassa. Pussista tulee yllättävän paljon savua eli siihen kannattaa varautua.
Poista