maanantai 16. kesäkuuta 2014

Varhaiskaalipannu


Viikko sitten oltiin näistä maisemista juuri palattu. Ihanan rentouttava viikonloppu hyvässä seurassa ja siihen päälle vielä kunnon yöunet meri-ilmassa koko poppoolle. Ehdottomasti reilun kolmen tunnin ajomatkan arvoista.



Kuvan mukaisesti viikonloppu sujui rennosti ja rentous ulottui myös kokkailuihin. Lounaaksi heitin pannuun varhaiskaalia, herkkusieniä ja uutta sipulia. Lopputulos oli yllättäen niin hyvä, että se päätyi myös tänne blogiin. Jälkikäteen ajateltuna olisi pekoni saattanut sopia hyvin tähän annokseen. Annoskuva ei nyt kovin kaksinen ole, joten saitte nauttia muutaman kuvan verran mökkimaisemista.


Varhaiskaalipannu:

1 rkl voita
½ varhaiskaali
6 herkkusientä
4 uutta sipulia
1 valkosipulin kynsi
1 rkl dijon sinappia
kourallinen tuoretta tilliä
suolaa
mustapippuria myllystä

Poista kaalista kanta ja leikkaa suikaleiksi. Pilko sipulit ja hienonna valkosipulin kynsi. Viipaloi herkkusinet ja hienonna tilli. Kuumenna pannu ja lisää sienet. Lisää sipulit ja valkosipuli, paista muutama minuutti. Lisää kaali ja paista kunnes kaali saa hiukan väriä. Lisää sinappi ja tilli. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile heti esim. uusien perunoiden kera.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...