maanantai 20. syyskuuta 2010

Valkosuklaa-omenapannacotta

Hesarin ruokaliitteen valkosuklaa-omenapannacotta reseptiä piti heti päästä kokeilemaan. Oli todella hyvää. mutta ohjeesta poiketen ainakin minun pannacotta hyytyi yön yli jääkaapissa. Aikaisemmin ei olisi onnistunut kiisselin laitto päälle. Kuva aika onneton ja kalpenee hesarin kuvan rinnalla :).

Omenakiisseli:
  • 1 pienehkö omena
  • 3 dl omenatäysmehua
  • 2 rkl perunajauhoja
  • ripaus sokeria
 
Pannacotta:
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 200 g valkosuklaata
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
 
Koristeluun:
  • vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa
  • ripaus kanelia
 
 Kuori omena, poista siemenkota, leikkaa pieniksi kuutioiksi.
Mittaa kattilaan omenatäysmehu ja perunajauhot. Kuumenna sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Nosta kattila heti levyltä ja lisää kiisseliin omenakuutiot. Ripauta päälle sokeria, ettei kiisselin pintaan muodostu kuorta.
Valmista pannacotta. Mittaa kattilaan 1 dl kermaa, ja jätä toinen desi kermapurkista vaahtoa varten. Sulata valkosuklaa miedossa lämmössä kermaan. Lisää vaniljasokeri.
Nosta kattila altaaseen kylmään veteen ja jäähdytä välillä sekoittaen. Kun seos on jäähtynyt sekoita joukkoon jogurtti.
Jaa seos sopivankokoisiin laseihin tai kuppeihin. Lisää päälle omenakiisseliä.
Vatkaa kerma läysähköksi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Koristele annokset kermavaahdolla ja ripauta hiukan kanelia päälle.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...