maanantai 24. tammikuuta 2011

Pehmeä punajuurikeitto

2:lle lounaaksi 4:lle alkupalaksi

500g punajuuria
2 jauhoista perunaa
1 sipuli
1 omena
n.7dl kasvislientä
1 tl kuivattua timjamia
mustapippuria myllystä
(suolaa)
200g turkkilaista jogurttia

Kuori ja kuutioi sipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuli. Kuori kasvikset ja kuutioi. Lisää kasvikset ja kasvislientä niin paljon, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Mausta timjamilla. Keitä kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta keitto ja lisää jogurtti ja pippuri. Juhlavamman keitosta saa kun pinnalle lisää smetanaa ja suolakurkkua (ehkä hiukan hunaja), vuohenjuusto- tai homejuustomoussea. Kuvassa pinnalla on tilkka oliiviöljyä. Vaihtelua saa myös vaihtamalla sipulin purjoksi tai jogurtin kermaksi.

2 kommenttia :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...