keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Kookos-Kiiwi-Kinuski täytekakku

 Tämä herkullinen syntymäpäiväkakku syntyi siitä, että päivänsankari pitää kookoksestä. Törmäsin Maku-lehden sivuilla tähän ohjeeseen, josta kakun muokkasin.


Halkaise kakkupohja ja valmista täytteet. Kakkupohja murenaa helpommin kuin tavallinen sokerikakkupohja, joten leikkaa varoen. Kostuta laimealle vaalealla mehulla tai vaniljamaidolla. Kostuta kansi vasta kun olet nostanut sen paikoilleen koska pohja murenee helpommin. Toimi samoin jos teet isomman  pohjan ja leikkaat kakun kahteen osaan eli nosta kerros ensin paikoilleen ja kostuta vasta sitten.

Täyte1 Kinuskivaahto:
2dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa

Laita aineet teflonkattilaan ja kuumenna kiehuvaksi kokoajan sekoittaen. Anna kiehua muutama min. Jäähdytä vesihauteessa ja siirrä jääkaappiin. Kun kinuski on täysin kylmää vatkaa vaahdoksi. Tämän ohjeen löysin Kinuski kissan blogista.
Täyte2 Kiiwi:
3-4 kiiwiä
Kuori ja viipaloi kiiwit


Täyte3 Kookoskiisseli:
400 ml (1 prk) kookosmaitoa
2 rkl sokeria
3 rkl maissitärkkelystä

Lisää kaikki aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi kokoajan sekoittaen. Anna kiehua muutama min. Jäähdytä hiukan vesihauteessa ennen kakun täyttämistä.

Kakun täyttäminen:

Kostuta pohja ja levitä kinuskivaahdosta puolet pohjalle. Asettele kiivit pohjalle ja levitä kiisseli päälle. Nosta kansi päälle ja kostuta.

Koristelu:
1/2 täytteestä 1
3 dl kuohukermaa vaahdotettuna
3-4 kiiwiä viipaloituna
kookoshiutaleita

Levitä 1/2 kinuskivaahdosta kakun päälle tasaisesti. Asettele kiiwi viipaleet pinnalle. Tasoita kakun reunat kermavaahdolla ja koristele kookoshiutaleilla. Pursota loput kermavaahdosta reunalle.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...