lauantai 19. marraskuuta 2011

"Aitoa" meksikolaista ruokaa


Minua on aina kiinnostanut aito meksikolainen ruoka. Tex mex on toki hyvää, mutta mielestäni sama asia mitä amerikkalaiset tekivät italialaiselle pizzalle. Innostuin kun hesarin ruoka osiossa oli noin kuukausi sitten juttu aidosta meksikolaisesta ruoasta (mex mex). Pienin nuhanenä valvotti sen verran, että päätin jättää tällä kertaa kokeilematta tehdä itse tortilloja. Tyydyin ostamaan kaupasta "aitoja" meksikolaisia maissi tortilloja, jotka pakkausta tarkemmin silmäillen tulivat Prahasta :D. Tortillat tosin olivat gluteiinittomia, mikä taatusti ilahduttaa keliakista kärsiviä. Nämä olivat todella herkullisia ja tullaan tekemään toistekkin tai ehkä seuraavaksi kokeillaan chorizotacoja.



Kanatäytteiset enchiladat – Enchiladas Rojas de Pollo 
8 tortillaa

Täyte:
1/4 sipulia
1 valkosipulin kynsi
2 kasvisliemikuutiota
nippu korianteria
3 kanan koipea
(1/2 pun chili)
vettä
Kastike:
1/2 dl vettä
1/4 sipulia pilkottuna
500 g tomaattimurskaa
3 kanaliemikuutiota
nippu korianteria
1 tl chilijauhetta
rkl pieneksi pilkottua punaista chiliä

Kuorrutus:
2 dl juustoraastetta
Kypsennä ensin kanankoivet: lado ainekset kattilaan ja lisää vettä niin paljon, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Keitä kannen alla noin 45 minuuttia. Tee sillä välin kastike: sekoita kaikki ainekset kattilassa ja keitä noin 25 minuuttia välillä sekoittaen. Pane uuni lämpenemään 180 asteeseen. Irroita liha kanankoivista. Täytä tortillat kananpaloilla, taita ne puolikuun muotoon. Asettele taitetut tortillat lomittain uunivuokaan. Kaada kastike tortilloille ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista uunissa, kunnes juusto on ruskistunut, noin 15–20 min. Tarjoile tuoreen sipulisilpun ja hienonnetun korianterin kera. 
Vinkki: Keitinliemi kannattaa siivilöidä ja pakastaa. Ja käyttää myöhemmin kanaliemenä.


 Guacamole

1 (puna)sipuli
2 tomaattia
nippu korianteria
3 kypsää avokadoa
2 limetin mehu
1 vihreä/pun chili pilkottuna siemenineen
suolaa
mustapippuria
Hienonna sipuli, korianteri ja vihreä chili. Pilko tomaatti pieniksi kuutioiksi. Purista limeteistä mehu. Soseuta avokadot haarukalla tai sauvasekoittimella. Sekoita avokado muihin aineksiin.  Lisätä suolaa ja pippuria maun mukaan. Anna maustua hetki jääkaapissa.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...