lauantai 26. marraskuuta 2011

Marinoitu poronpaisti, puikulamuussia ja selleripyrettä

Selleri taitaa olla nykyään "muoti"juures, joten oli itsekkin pakko kokeilla kun uusimmassa Glorian Ruoka&Viini -lehdessä oli useampikin resepti. Hyvää oli ja sopii varmasti hyvin myös riistan kanssa.

Paisti:
1 poronpaisti (luullinen)

Marinadi:
2,5dl punaviiniä
0,5dl soijakastiketta
2tl kuivattua timjamia
2tl kuivattua rosmariinia
1 rkl katajanmarjoja
1 valkosipulinkynsi
mustapippuria (suolaa)

1 pkt pekonia

Hienonna valkosipulinkynsi ja käytä mausteita huhmareessa. Sekoita marinadin aineet ja kaada pakastepussiin lihan päälle. Voit käyttää myös tuoreita yrttejä. Marinoi vuorokausi väillä paistia käännellen. Ota huoneen lämpöön 2h ennen paistamista. Laita paisti uunivuokaan ja päällystä pekonilla. Laita paistomittari (lähelle luuta) ja paista 125C kunnes sisälämpötila 62-65C. Kääri paisti folioon ja anna levätä ainakin 15min.

Punaviinikastike:
 Kaada marinointiliemi kattilaan ja paistiliemi uunivuoasta. Keitä kasaan kunnes noin desi jäljellä. Siivilöi liemi ja kaada takaisin kattilaan. Lisää desi kermaa. Kuumenna ja mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.


Puikulamuussi:
puikuloita
maitoa
voita
suolaa
 Kuori ja lohko perunat. Keitä suolatussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi ja soseuta perunat. Lisää voi ja kuumennettu maito.

Selleripyree:
Ohje siis Glorian ruoka&viini lehdestä 8/2011 s.66.
1/2 selleri (500g)
1 sipuli
1 rkl öljyä
2 rkl voita
vettä
1 dl kermaa
1-2tl suolaa
1-2tl sokeria

Kuori ja kuurioi selleri. Hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pehmeäksi. Lisää selleri ja kuullota 2min. Lisää voi ja vettä niin, että ainekset peittyvät. Anna hautua läpikypsäksi, noin 15 min. Siivilöi kasvikset. Kuumenna kerma Seseuta kasvikset ja lisää kermaa vähitellen. Mausta suolalla ja soketilla.

Lisänä sulatettuja puolukoita joihin oli sekoitettu hiukan sokeria.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...