perjantai 25. marraskuuta 2011

Rakuunauuniboileri ja laiskan äidin röstit

Todella hyvää ruokaa suht helposti. Broilerin kanssa uunissa paahtuneista sitruunan- ja appelsiinin lohkoista kannattaa puristaa hiukan mehua lihan päälle. 
Rakuunauunibroileri
1 (tuore) maustamaton broileri (esim.kariniemi)
1 ruukku tuoretta rakuunaa
1 (luomu) sitruuna
1 (luomu) appelsiini
5 valkosipulinkynttä
3 rkl hunajaa
suolaa, mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä

Ota broileri huoneen lämpöön n. tunti ennen valmistamista. Purista 1/2 sitruunan ja 1/2 applesiinin mehu. Leikkaa 1/2 sitruuna ja 1/2 appelsiini 4 lohkoksi. Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna niistä 2. Hienonna 1/2 ruukku rakuunaa. Sekoita sitruunan- ja appelsiinin mehu, hunaja, hienonnetut valkosipulinkynnet, hienonnettu rakuuna, öljy, suola ja pippuri. Laita 1/2 ruukku rakuunaa, 3 valkosipulin kynttä ja niin monta appelsiinin ja sitruunan lohkoa broilerin sisään kun mahtuu. Hiero maustekastike broilerin pintaan ja nahan alle. Laita broileri uunivuokaan ja asettele jäljelle jääneet sitruuna ja appelsiinilohkot vuokaan. Paita 175C kunnes sisälämpötila on 75-80 noin 1,5h.

Laiskan äidin röstit (12kpl)

250g perunasipuli pakastetta
250g kasvissuikale pakastetta (apetit)
2 munaa
4rkl vehnäjauhoja
2dl juustoraastetta
2 rkl hienonnettua persilijaa
suolaa, mustapippuria
paprikajauhetta

Sulata pakasteet huoneenlämmössä tai mikrossa. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Paista röstit pannulla öljy voi seoksessa. Paina röstejä lastalla paistamisen aikana. Anna paistua kunnes rapeita ja kullan ruskeita molemmilta puolilta.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...