perjantai 20. tammikuuta 2012

Käristystä Shepherd's Pie tyyliin


Tähän ohjeeseen käy hyvin erilaiset käristykset poron-, saksanhirven- tai riistakäristys. Annoskoko tässä ohjeessa taitaa mennä jo suurtalouskeittiön puolelle :) eli ohjeen voi hyvin puolittaa.

8:lle
750g käristystä
voita paistamiseen
2 sipulia
3-4 isoa porkkanaa raastettuna
1 palsternakka raastettuna
100g selleriä raastettuna
70g tomaattisosetta
2 tl kuivattua timjamia
mustapippuria (ja suolaa)
4rkl vehnäjauhoja
6dl riistalientä (2 rkl fondia ja vettä)
2 kg puikuloita
voita ja maitoa tai ruokakermaa
suolaa
3dl emmentalraastetta

Valmista puikuloista muussia. Voi ja ruokakerma määrää en valitettavasti laittanut ylös. Lisää juustoraaste muussiin. Joissain resepteissä muussiin lisätään myös munan keltuaisia itse jätin tälläkertaa väliin.

Ruskista käristysliha pannulla voissa. Lisää sipulit ja raasteet. Paista muutama minuutti. Lisää tomaattisose, mausteet ja vehnäjauhot. Sekoita hyvin ja lisää sitten fondi. Anna hautua miedolla lämmöllä 30min.

Voitele isouunivuoka. Kaada käristys vuokaan. Levitä perunamuussi päälle ja kuvioi haarukalla. Paista keskitasolla 225C 20-30min, kunnes pinta on kullanruskea.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...