tiistai 10. tammikuuta 2012

Ensimmäinen Juuri kokeilu


Eikös Uuden Vuoden lupauksia pidä heti Tammikuussa ruveta toteuttamaan tai muuten jää vain aikeeksi? No joka tapauksessa taisi tulla luvattua, että tänä vuonna opettelen leipomaan kunnon leipää. Tässä siis ensimmäinen yritys.

Selasin vanhoja Glorian Ruoka & Viini lehtiä ja päätin aloittaa 1/2011 s.57 olleista vehnä- ja ruisjuuriohjeista. Ohjeet ovat keittiömestari Kristian Perkolan käsialaa.

Päivä 1: vehnä/ruisjuuri
100g kuorittua, hienoksi raastettua vihreää omenaa
2 dl 37-asteista vettä
3 dl puolikarkeita vehnä- tai ruisjauhoja

Päivä 4: juuren syöttäminen
2 dl 37-asteista vettä
3 dl puolikarkeita vehnä-tai ruisjauhoja

Päivä1: Kuori ja raasta omena. Sekoita raaste, vesi ja vehnä- tai ruisjauhot kulhossa. Siirrä leipäjuuri kannelliseen astiaan esim. lasipurkkiin. Sulje kansi. Pidä purkki huoneenlämmössä tai mieluiten 25-30C esim. vesihauteessa (vaihda vesi muutaman tunnin välein).
Jätä juuri käymään 3 vuorokaudeksi. Sekoita juurta kerran päivässä.

Päivä4: Kaada juuri kulhoon ja sekoita vesi ja vehnä-tai ruisjauhot joukkoon. Kaada juuri takaisin purkkiin ja sulje kansi. Anna juuren käydä seuraavaan päivään, jolloin se on käyttövalmis.

Tähän asti selvisin ainakin kunnialla. Täytyy vain hankkia isommat lasipurkit ennen neljännen päivän syöttämistä. Palaan raportoimaan edistymistä.2 kommenttia :

  1. Onpas mielenkiintoista, taidan tulla kuikuilemaan, miten tarina jatkuu...! Mukavaa päivänjatkoa!!

    VastaaPoista
  2. Juu itseä ainakin jännittää miten tässä käy :D sormet ristissä, että herkullinen lopputulos.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...