tiistai 10. tammikuuta 2012
Vanhanajan lihamureke Siken tapaan
Tämän reseptin olen halunnut toteuttaa siitä lähtien kun sen satuin kerran näkemään Siken ohjelmaa katsoessa. Resepti löytyy täältä. Mureke tuntui vain todella tuhdilta ruoalta kermoineen, pekoneineen... Mutta nyt viikonloppuna se oli vallan mainiota rakennustalkoo ruokaa. Mureke tarjoiltiin ohjelmassa perunamuussin kera. Oli todella hyvää, mutta tosissaan aika raskasta ruokaa.
ainakin 6:lle
800g jauhelihaa
1,5 dl korppujauhoja
1,5 dl kermaa
2 dl lihalientä huoneenlämpöisenä
2 munaa
suolaa ja pippuria
tilkka oliiviöljyä
2 sipulia pilkottuina
2 sellerinvartta pienieksi pilkottuina
Murekkeen päälle:
1 tkl tomaattipyreetä
2 tl vahvaa sinappia
5 siivua amerikan pekonia
Uunivuokaan murekkeen ympärille:
5 porkkanaa kuorittuina ja paloiteltuna
5 sipulia kuorittuina ja halkaistuina
pieni nippu persiljaa
2 dl lihalientä
Anna korppujauhojen turvota kerman ja lihaliemen seoksessa n. 15 min. ja lisää sitten munat ja mausta suoalla ja pippurilla.
Kuullota sipulit ja sellerinvarret öljyssä ja ripottele päälle suolaa.
Yhdistä korppujauhoseos, sipulit ja sellerit sekä jauheliha kulhossa. Anna maustua 15 -30 min.
Muotoile taikinasta uunivuokaan polakan muotoinen murekepitko ja sivele se sinapin ja tomaattipyreen seoksella. Asettele pekoniviipaleet vinottain murekkeen päälle.
Aseta kuoritut ja pilkotut vihannekset murekkeen ympärille vuokaan ja kaada lihaliemi päälle.
Paista mureketta 200-asteisessa uunissa n. 45 min.
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti