torstai 5. huhtikuuta 2012

Punaviinissä marinoitu lampaanviulu


Tällä reseptillä on nyt muutaman vuoden  meidän perheessä valmistettu pääsiäisenä lampaan viulu. Punaviinissä marinointi ja tarjoilu salsa verde -kastikkeen kera on tajuttoman herkullista ja sen takia meidän perheen luotto-ohje. Tänä vuonnakin olisin tätä valmistanut, mutta viulu on mökillä pakkasessa ja  me sairastamme kotona... Tässä ohje kuitenkin jakoon muita ilahduttamaan. Ohje on Glorian Ruoka&Viini lehdestä 2/2010 s.20. Hyvää Pääsiäistä kaikille!


1 lampaanviulu (n.2,5kg)

Marinadi
4 valkosipulinkynttä
3 dl punaviiniä
1/2 dl soijakastiketta
1/2 dl juoksevaa hunajaa
2 rkl sitruunanmehua
2 tl paprikajauhetta
n. 1tl mustapippuria myllystä
muutama rosmariinin- ja timjaminoksa

Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki marinadin ainekseet yhteen. Laita viulu isoon astiaan tai kestävään muovipussiin. Kaada marinadi päälle ja sekoita hyvin. Kääntele niin, että liha peittyy marinaadiin. Anna maustua yön yli  välillä käännellen. Nosta huoneenlämpöön ainakin 1h ennen paistamista. Lämmitä uuni 125C. Laita viulu vuokaan tai pellille. Laita paistomittari paksuimpaan kohtaan. Nosta liha uuniin. Valele marinadilla paistamisen aikana. Kypsennä viulu haluamaasi kypsyyteen (72-75C n.3h) tai . Ota paisti uunista, peitä foliolla ja keittiöpyhkeellä. Anna tasaantua ainakin 15min. Tarjoa salsa verde kastikkeen kera. Voit levittää (näin meillä tehdään) osan kastikkeesta viulun pintaan ja koristella lehtipersilijalla.


Salsa verde -yrttikastike:
4 valkosipulinkynttä
3 dl hienonnettua lehtipersilijaa
3 dl hienonnettua basilikaa
1/2 dl hienonnettua minttua
2 rkl kapriksia
4 coctailkurkkua
(4 anjovisfileetä)
1 rkl dijonsinappia
3 rkl punaviinietikkaa
n. 1 dl oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa
n. 1tl mustapippuria myllystä

Kuori valkosipulin kynnet. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja aja karkeaksi tahnaksi. Kastikkeeseen voi myös lisätä vihreitä oliiveja.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...