perjantai 18. toukokuuta 2012

Puutarha raksan keskellä


Meidän raksaprojektihan on siis vanhan kunnostusta, joten siitä syystä puutarha on jo olemassa, mutta tietysti hiukan kärsinyt. Mies on kyllä ihailtavasti ottanut vaimonsa harrastuksen huomioon ja yrittänyt varoa mahdollisuuksien mukaan istutuksia.

Viime kesänä puutarha oli oman onnensa nojassa eikä siellä siis tapahtunut yhtään mitään. Kukat näyttivät tykkäävän tästä välivuodesta, ihme kyllä. Nimittäin tänä keväänä olemme nauttineet ainakin sipulikasvien kukkaloistosta.


Hyötypuutarha rajoittui myös minimalismin puolle viime kesänä eli pari hassua yrttiä kasvoi remppaevakko kämpän parvekkeella. Nyt sitten alkoi hyötypuutarha kuume nousta ja raksa tarvikkeita haettaessa mukaan tarttui paljon muutakin. Esikasvatus ei nykyisissä tiloissa ollut mahdollista, mutta onneksi nykyään taimia saa hyvin.

Tarkoitus oli tehdä helppo hoitoinen kasvimaa vanhoihin lavoihin. Nyt oli tullut kekkilältä uutuus tuote (tai minä vasta löysin) eli olkikate ja toivon, että se takaa vähätöisen kasvimaan. Voi tietysti olla toiveajattelua, mutta ainakin sitten lannotetta kasvimaahan. Päivitystä viljelyn onnistumisesta yritän muistaa laittaa kesän kuluessa.


Pienille lavoille istutettiin 3 erilaista kesäkurpitsaa: tavallista vihreää, keltaista ja zuccinia. Lisäksi kokeiluun pääsi japaninsinappia eli Mizunaa, pippuribasilika, perinteistä tilliä ja avomaakurkkua. Lavan reunaan lasten kanssa laitettiin vielä sokerihernettä.Toiseen lavaan, jossa valmiiksi kasvoi jo oreganoa ja minttua laitettiin ruohosipulia, kirveliä, sitruunaajuruohoa, timjamia ja salviaa. Salaatit olen yleensä viljllyt parvekelaatikoissa koska kasvimaalla ne joutuvat etanoiden suuhun ja vaikka mitä on tullut kokeiltua, eikä ole auttanut.


Isommat lapset kinusivat kaupasta lasten siemenpussit eli kasvilavoille laitettiin vielä retiisiä ja kurpitsaa. Kyllä muuten mainosväki osaa hommansa jos kaksi lasta nappaa siemenpussiviidakosta juuri lapsille tarkoitetut pussit :).


Ja tänään sitten tarttui jotain mukaan kukkapenkin piristykseksi, mutta siitä lisää myöhemmin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...