tiistai 1. toukokuuta 2012

Salsa verde perunasalaatti


Salsa verde kastike on yksi omista suosikeistani. Vapun kunniaksi päätin kokeilla toimiiko peunasalaatissa. Kyllä muuten toimii ja erinomaisesti! Tarkoituksena oli lisätä vielä parmesan lastuja, mutta nälkäiset oli ruokittava heti. Salsa verde ohje on Glorian Ruoka & Viini -lehdestä ja sitä käytetään myös tässä ohjeessa.

1,5 kg uusia perunoita keitettynä ja viipaloituna

Salsa verde -yrttikastike:
4 valkosipulinkynttä
3 dl hienonnettua lehtipersilijaa
3 dl hienonnettua basilikaa
1/2 dl hienonnettua minttua
2 rkl kapriksia
4 coctailkurkkua
(4 anjovisfileetä)
1 rkl dijonsinappia
3 rkl punaviinietikkaa
n. 1 dl oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa
n. 1tl mustapippuria myllystä

Kuori valkosipulin kynnet. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja aja karkeaksi tahnaksi. Kastikkeeseen voi myös lisätä vihreitä oliiveja.

Sekoita kastike perunoiden joukkoon ja anna maustua muutama tunti jääkaapissa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...