perjantai 4. toukokuuta 2012

Manchego-parsapiirakka


Parsakausi jatkuu vielä hetken aikaan, joten ehditte nauttimaan tätä herkkua. Taivaallista, ainoa miinus aika korkeat kustannukset. Resepti tuli viikonloppuna vastaan Meidän Mökki -lehdestä ja siinä alkuperäksi oli ilmoitettu Maku.fi ja sieltähän resepti löytyi myös. Itselläni oli luksus viikonloppu ja pääsin valmiiseen pöytään maistelemaan piirakkaa ja siitä kiitos äidilleni. Piirakka oli tekemiini ( parmesan-parsapiirakka ja parsapiirakka ) ja maistamiini piirakoihin piristävän erilainen.


2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
100 g voita
50 g juustoa (raastettuna, manchego)
2 rkl vettä

Täyte
1 kpl sipulia
1 kpl valkosipulinkynttä
1 rkl voita
2 rkl sitruunamehua
2 rkl kuivaa valkoviiniä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
200 g parsaa (pakaste, Findus)
2 dl kuohukermaa
3 kpl munaa
100 g juustoa (raastettuna, manchego)

Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Nypi joukkoon kylmä voi.
Lisää juustoraaste ja vesi.
Sekoita taikina tasaiseksi.
Taputtele taikina voidellun piirasvuoan (Ø 28 cm) tai
4:n annosvuoan (Ø 8 cm) pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohjia 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 7–10 minuuttia.

Valmista täyte. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota ne voissa.
Lisää sitruunamehu, valkoviini, mausteet ja paloitellut kohmeiset parsat.
Hauduta pari minuuttia. Jäähdytä ilman kantta.

Sekoita kerma, munat ja juustoraaste jäähtyneen täytteen joukkoon.
Levitä täyte piiraspohjalle.

Paista manchego-parsapiirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla
vuoan koosta riippuen 15–20 minuuttia.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...