Parsakausi jatkuu vielä hetken aikaan, joten ehditte nauttimaan tätä herkkua. Taivaallista, ainoa miinus aika korkeat kustannukset. Resepti tuli viikonloppuna vastaan Meidän Mökki -lehdestä ja siinä alkuperäksi oli ilmoitettu Maku.fi ja sieltähän resepti löytyi myös. Itselläni oli luksus viikonloppu ja pääsin valmiiseen pöytään maistelemaan piirakkaa ja siitä kiitos äidilleni. Piirakka oli tekemiini ( parmesan-parsapiirakka ja parsapiirakka ) ja maistamiini piirakoihin piristävän erilainen.
| 2 1/2 dl vehnäjauhoja |
| 1/2 tl leivinjauhetta |
| 100 g voita |
| 50 g juustoa (raastettuna, manchego) |
| 2 rkl vettä |
| Täyte |
| 1 kpl sipulia |
| 1 kpl valkosipulinkynttä |
| 1 rkl voita |
| 2 rkl sitruunamehua |
| 2 rkl kuivaa valkoviiniä |
| 1 tl suolaa |
| 1/2 tl mustapippuria |
| 200 g parsaa (pakaste, Findus) |
| 2 dl kuohukermaa |
| 3 kpl munaa |
| 100 g juustoa (raastettuna, manchego) |
| Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa.
Nypi joukkoon kylmä voi. Lisää juustoraaste ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi. |
| Taputtele taikina voidellun piirasvuoan
(Ø 28 cm) tai 4:n annosvuoan (Ø 8 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjia 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 7–10 minuuttia. |
| Valmista täyte. Hienonna sipuli ja
valkosipulinkynsi. Kuullota ne voissa. Lisää sitruunamehu, valkoviini, mausteet ja paloitellut kohmeiset parsat. Hauduta pari minuuttia. Jäähdytä ilman kantta. |
| Sekoita kerma, munat ja juustoraaste
jäähtyneen täytteen joukkoon. Levitä täyte piiraspohjalle. |
| Paista manchego-parsapiirakkaa
200-asteisen uunin keskitasolla vuoan koosta riippuen 15–20 minuuttia. |
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti