maanantai 14. toukokuuta 2012

Kuinka sorsien kanssa sitten kävikään..


eli kuten aikaisemmin arvuuttelin niin sulamassahan oli heinäsorsia ja tavi (jos nyt muistan oikein...). Olen jättänyt aikaisemmin miehen saaliit hänelle itselleen valmistettavaksi. Mutta nyt raksa kiireiden keskellä alkoi olla viimeinen hetki valmistaa sorsat pakkasesta. Kai kynnys valmistaa toisen saalista on ollut korkea kun ei nyt viitsisi ensimmäisen sorsa kokkailu yrityksen jälkeen sanoa hups oho ja sori. Ja odottaa elokuuta ja toivoa, että saalista tulisi taas :).
Pientä epäilyä oli havaittavissa kun esittelin miehelle valitsemani reseptin, mutta ei nyt täystyrmäystä kuitenkaan. Omasta mielestäni jos ohjeessa on pekonia, punaviiniä ja timjamia se ei voi olla kuin hyvää. Ja onneksi näin myös oli. Riistan maku ei ollut hukkunut mausteisiin eikä sorsa ollut liian kuivaa. Resepti oli helppo toteuttaa, mutta paistoaika oli ainakin näille sorsille liian lyhyt, joten sitä olen muuttanut tässä ohjeessa.
Vielä pakkasessa odottaisi muutama jänis, jos hetken kuitenkin vielä keräisi rohkeutta ja etsisi sitä "oikeaa" reseptiä.

Pekoniin käärittyä sorsaa

2 sorsaa (yht. n.1,5 kg)
suolaa
tuoretta timjamia
2 sipulia

1 pkt pekonia
punaviiniä
1-2 rkl maizenaa suurustamiseen

Kuivaa sorsa hyvin sisä- ja ulkopuolelta. Hiero sisälle suolaa ja tuoretta timjamia.
Täytä lohkotuilla sipuleilla. Laita sorsa uunivuokaan ja peitä pekoniviipaleilla.
Lorauta vuoan pohjalle punaviiniä.
Paista 225 C uunissa 15 minuuttia, laske sitten lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista  45 minuuttia. Sivele sorsia paiston aikana paistoliemellä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...