tiistai 20. toukokuuta 2014

Varhaiskaalisalaatti

Parsan lisäksi ihanaa keväässä on varhaiskaali. Moni muukin tuntuu olevan samaa mieltä, sillä heviosastolla ovat laarit usein huutaneet tyhjyyttään. Blogiin on päätynyt kolme reseptiä varhaiskaalista: varhaiskaali-pekoni grillinyytti, harissalla maustettu coleslaw varhaiskaalista ja aasialainen coleslaw.

Mökillä tein helpon ja nopean varhaiskaalisalaatin, johon käytin mukaan ottamani turkkilaisen jogurtin. Lopputulos oli erittäin herkullinen ja ainakin itse söin enemmän salaattia kuin pääruokaa. Onko sinulla herkullista varhaiskaalireseptiä? Mielelläni herkuttelisin varhaiskaalilla useamminkin nyt kun sitä kerran on saatavilla.

varhaiskaalisalaatti

Varhaiskaalisalaatti:

1 kerä varhaiskaalia
5 salaattisipulia tai pieniä uusia sipuleita
200g turkkilaista jogurttia
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2tl-1rkl dijonsinappia riippuen siitä miten voimakasta haluat
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria

Halkaise kaali ja poista kanta. Suikaloi ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele kaalisuikaleet lävikössä ja valuta hyvin. Hienonna salaattisipulit ja sekoita kaalisuikaleiden joukkoon. Sekoita jogurtin joukkoon dijon sinappi, sitruunamehu, hienonnettu valkosipuli, suola ja mustapippuri. Sekoita kastike hyvin kaalisuikaleiden joukkoon, anna tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.



4 kommenttia :

  1. OI, kaalisalaatti on ihanaa. Minä olen tykästynyt Nigellalta alunperin bongattuun vietnamilaistyyliseen kanasalaattiin - tosin me lisäämme siihen vähän maun mukaan kaikenlaisia muitakin aineksia. Täytyykin taas tehdä tässä joku päivä ja laittaa blogiinkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Tee ihmeessä salaattia niin tulen kurkkaamaan reseptin :)

      Poista
  2. Rakastan varhaiskaalia, mutta aina se jotenkin päätyy tällaiseen salaattiin. Pitääkin kytätä täällä, tuleeko kommentteihin lisää hyviä ideoita sen hyödyntämiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varhaiskaali-pekoni nyytti on kyllä myös hyvää kannattaa kokeilla ja toivottavasti saadaan muilta uusia kivoja vinkkejä käyttöön.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...