Mökillä tein helpon ja nopean varhaiskaalisalaatin, johon käytin mukaan ottamani turkkilaisen jogurtin. Lopputulos oli erittäin herkullinen ja ainakin itse söin enemmän salaattia kuin pääruokaa. Onko sinulla herkullista varhaiskaalireseptiä? Mielelläni herkuttelisin varhaiskaalilla useamminkin nyt kun sitä kerran on saatavilla.
Varhaiskaalisalaatti:
1 kerä varhaiskaalia5 salaattisipulia tai pieniä uusia sipuleita
200g turkkilaista jogurttia
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2tl-1rkl dijonsinappia riippuen siitä miten voimakasta haluat
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
Halkaise kaali ja poista kanta. Suikaloi ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele kaalisuikaleet lävikössä ja valuta hyvin. Hienonna salaattisipulit ja sekoita kaalisuikaleiden joukkoon. Sekoita jogurtin joukkoon dijon sinappi, sitruunamehu, hienonnettu valkosipuli, suola ja mustapippuri. Sekoita kastike hyvin kaalisuikaleiden joukkoon, anna tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
OI, kaalisalaatti on ihanaa. Minä olen tykästynyt Nigellalta alunperin bongattuun vietnamilaistyyliseen kanasalaattiin - tosin me lisäämme siihen vähän maun mukaan kaikenlaisia muitakin aineksia. Täytyykin taas tehdä tässä joku päivä ja laittaa blogiinkin.
VastaaPoistaNiin on! Tee ihmeessä salaattia niin tulen kurkkaamaan reseptin :)
PoistaRakastan varhaiskaalia, mutta aina se jotenkin päätyy tällaiseen salaattiin. Pitääkin kytätä täällä, tuleeko kommentteihin lisää hyviä ideoita sen hyödyntämiseen.
VastaaPoistaVarhaiskaali-pekoni nyytti on kyllä myös hyvää kannattaa kokeilla ja toivottavasti saadaan muilta uusia kivoja vinkkejä käyttöön.
Poista