Oman maan kesäkurpitsa sadolle kävi huonosti, mutta onneksi olemme päässeet osaksi vanhempieni runsaaseen satoon. Viime syksynä tein Tarte Flambéetä kanttarelleillä, nyt päätin kokeilla miten kesäkurpitsa sopisi tähän herkkuun.
Kesäkurpisan lisäksi pizzaan / tarte flambéeseen päätyi chiliä antamaan hiukan potkua. Lopputulos oli mainio ja vain muruset olivat jäljellä alta aikayksikön. Jos siis etsit kuumeisesti reseptejä, joihin upottaa kesäkurpitsaa suosittelen lämpimästi. Tosin tähän reseptiin ei kovikaan paljoa kannata kesäkurpitsaa laittaa muuten pohjasta tulee vetinen.
Kesäkurpitsa Pizza / Tarte Flambée:
2:lle
2 rkl ranskankermaa
1 mozzarella
½ pienestä kesäkurpitsasta ohuina viipaleina
1 punainen chili viipaloituna (poista siemenet jos haluat meidompaa)
Valmista pizzataikina ohjeen mukaan edellisenä päivänä. Kauli taikina haluamaasi muotoon mahdollisimman ohueksi. Levitä ranskankerma pohjan päälle lusikalla.
Revi mozzarella pieniksi paloiksi ja ripottele pohjan päälle. Lisää vielä kesäkurpitsa ja chili viipaleet. Paista 250 asteessa kunnes pohja on rapea ja pizza on saanut kunnolla väriä, noin 15 min. Anna jäähtyä hetki ja leikkaa viipaleiksi. Tarjoile esim. vihersalaatin kera.
Meilläkin kesäkurpitsapizza on ollut tämän kesän suosikkipizza. Tai siis minun mielestäni. Miehen mielestä se ei ole pizza eikä mikään, jos siinä ei ole yhtään salamia...
VastaaPoista:D vähän sama linjaus on ollut meidänkin perheessä. Miehet... ;)
Poista