sunnuntai 18. marraskuuta 2012
Fajitaksia ja Kirsikkatomaattisalsaa
TexMexiä on vain pakko joskus saada. Tämä ohje osui heti silmääni lukiessani Jamien lehteä nro. 32 ja jäi odottamaan aikaa kun texmexiä tekee seuraavan kerran mieli. Ihan ohjeen mukaan ei tietenkään tälläkään kertaa menty.
Tacoja olen jo tehnyt alusta asti itse lukuunottamatta kuoria, mutta nyt tein ensimmäistä kertaa fajitaksia ilman kaupan valmiita mausteseoksia. Tortilloja en viitsi itse ryhtyä tekemään, mutta muut valmiit texmex mausteet yms. saavat vastaisuudessa jäädä kauppaan. Todella pienellä vaivalla saa itse maustettua ja niin paljon parempaa.
Broileri fajitakset (4:lle):
3-4 broilerin rintafilettä
Marinadi:
1/2 limen mehu
loraus öljyä
1 tl savustettua paprikajauhetta (sweet)
1/2 tl jauhetua jeeraa eli juustokuminaa
ripaus kuivattua chiliä
suolaa, pippuria
Sekoita broilerin marinadi ja laita fileet marinoitumaan n. 2h.
Paprika-sipuli paistos:
3 paprikaa esim. 1 pun, 1 vihr ja 1 kelt
3 punasipulia
Marinadi:
1/2 limen mehu
loraus öljyä
1 tl savustettua paprikajauhetta (sweet)
1/2 tl jauhetua jeeraa eli juustokuminaa
ripaus kuivattua chiliä
suolaa
Tarjoiluun:
1 lime
tuoretta korianteria
säilöttyjä jalapenoja
lämmitettyjä tortilloja
smetanaa tai ranskankermaa
avocado viipaleita
Kuori sipulit ja viipaloi ohuelti. Poista paprikoista kanta ja siemenet. Leikkaa suikaleiksi. Sekoita marinadi ja laita marinoitumaan n. 2h.
Kuumenna öljy pannussa ja paista rintafileet kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta pois pannulta. Lisää tarvittaessa öljyä ja laita paprikat ja sipulit pannuun. Paista kunnes sipulit ovat pehmenneet, mausta suolalla. Nosta tarjoiluvadille. Viipaloi rintafileet ja nosta kasvisten päälle. Purista limen mehu päälle. Koristele jalapenoilla ja korianterilla. Tarjoile heti.
Kirsikkatomaattisalsaan ihastuin erityisesti, koska tähän vuodenaikaan tomaatit ovat aika onnettoman makuisia, mutta kirsikkatomaateissa on ehkä hiukan enemmän makua näin talvisaikaan. Itselle ei olisi pälkähtänyt mieleen käyttää niitä.
Kirsikkatomaattisalsa:
n. 15 kirsikkatomaattia kuutioituna
1/2 ruukkua korianteria silputtuna varsineen
1 limen mehu
1 tuore chili hienonnettuna ilman siemeniä
tai sen puuttuessa kaapista 1/2 rkl sambal olelek tahnaa
suolaa
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua n. 2h ennen tarjoilua.
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Nam, fajitakset ovat niin hyviä :)
VastaaPoistaNiin ovat ja savupaprika kyllä kruunsi tämän setin.
VastaaPoistaMeillä on ollut aika hiljaista tällä osastolla, koska en ole saanut ihan mieleistä mausteseosta aikaan ja ne kaupan versiot ovat luvalla sanoen aika hirveitä. Tämä resepti menee siis kokeiluun.
VastaaPoistaNiin meilläkin tähän asti. Sen tähden ilahduin tästä ohjeesta tavattomasti. Savustettu paprikajauhe teki ihmeitä verrattuna aikaisempiin kokeiluihini.
PoistaEi pitäisi nälkäisenä lueskella tämmösiä juttuja. Näyttää kyllä hyvälle! :)
VastaaPoistaHerkullista oli ja helpolla valmistui.
Poista