torstai 8. marraskuuta 2012

Chorizopasta: Arjen pelastava "pika"ruoka



Arjen kohokohtia ja pelastajia ovat nopeasti valmistuvat ja herkulliset ruoat. Meidän perheen, varsinkin aikuisten suosikki "pika"ruoka on ollut Pekonipasta. Ruoka valmistuu vieläkin nopeammin kun käyttää valmista tuorepastaa. Omiin arjen pelastajiin voi toki myös hiukan kyllästyä ja sen takia tällä kertaa tarttui kaupasta mukaan chorizo lenkki pekonin sijaan. Tämä ohje pääsee takuulla kestokäyttöön meidän perheessä, tosin aikuisten ruokana. Pienille lapsille liian voimakkaan makuinen.

Chorizopasta (3-4:lle):
n. 200g lenkki chorizoa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 tl savustettua paprikajauhetta (hot)
mustapippuria myllystä
suolaa
2 dl ruokakermaa
parmesanraastetta
oliiviöljyä
500g tuore pastaa

Laita pastavesi kiehumaan. Kuutioi sipulit ja kuullota öljyssä. Kuori ja viipaloi chorizo. Lisää pannuun ja paista rapeiksi. Lisää mausteet ja sekoita hyvin. Lisää kerma ja anna hautua muutama min. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Pastakastiketta ei tule paljoa, mutta voimakasta ja raskasta kastiketta ei niin kovin paljoa tarvitsekkaan annokseen. Annostele pasta lautasille, lisää kastiketta, loraus oliiviöljyä ja parmesan raastetta päälle. Nauti ruoasta ja arjesta ;D.

2 kommenttia :

  1. Herkullista arkiruokaa, eittämättä. ;) Rapeus on mielestäni juuri se avainsana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä minäkin, mutta rapeus tekijä taitaa aikalailla jakaa mielipiteitä :D.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...