Viimeisimmästä Maku -lehdestä 2/2013 bongasin tämän kasvisvoileipäkakun ohjeen ja sitähän oli pakko kokeille erikoisuutensa vuoksi. Synttäreiden lähestyessä tajusin, että on kiireen keskellä pakko yrittää delegoita. Onneksi äitini pelasti siis pulasta ja suostui tekemään juhliin voileipäkakut. Kyseistä kakkua tehdessä oli kuulemma muutama epätoivon hetki koittanut täytteitä maistellessa. Yksinään eivät kovin kummoisilta täytteet maistuneet, mutta yhdessä toimivat todella hyvin.
Waldorfin voileipäkakku
30 annosta | ||
550 g moniviljapaahtoleipäviipaletta (16 viipaleitta) | ||
Kostutus: | ||
1 1/2 dl vettä | ||
1 rkl kasvisfondia | ||
Pähkinätäyte: | ||
50 g maapähkinälevitettä | ||
150 g ranskankermaa (rasvaa 28 %) | ||
Kasvistäyte: | ||
350 g omenaa (Royal Gala) | ||
2 rkl sitruunamehua | ||
100 g lehtiselleriä | ||
50 g kevätsipulia | ||
1/2 dl tuoretta timjamia (hienonnettuna) | ||
200 g tuorejuustoa | ||
1/2 tl mustapippuria | ||
3/4 tl suolaa | ||
Pinnalle: | ||
150 g maapähkinälevitettä | ||
200 g tuorejuustoa | ||
50 g saksanpähkinöitä | ||
50 g hasselpähkinöitä (rouhittuna) | ||
1 dl lehtiselleriä | ||
1/4 dl tuoretta timjamia | ||
Valmista
ensimmäiseksi pähkinätäyte sekoittamalla maapähkinävoi
ja ranskankerma keskenään.
Valmista
seuraavaksi kasvistäyte. Pese omenat hyvin ja leikkaa ne hyvin pieniksi kuutioiksi. Sekoita heti
joukkoon sitruunamehu tummumisen estämiseksi. Pese varsisellerit ja kevätsipulit hyvin ja leikkaa hyvin hienoksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
Poista leivistä reunat ja sekoita
kostutusliemi. Sivele liemi leipäviipaleille tasan sudilla.
Levitä
pöydälle pitkä pala voi- tai leivinpaperia, jonka voit lopuksi kääriä kakun
ympärille.
Asettele
pohjaksi 4 leipäviipaletta vierekkäin. Levitä ensimmäisen leipäkerroksen päälle puolet kasvistäytteestä.
Puolita yksi
leipäviipale ja asettele seuraava kerros leipiä päälle lomittain tiiliseinän
tavoin. Levitä päälle kaikki pähkinätäyte. Lado päälle kerros leipiä ja loput
kasvistäyteestä.
Nosta
päällimmäiseksi loput leipäviipaleet. Kääri voileipäkakku tiukaksi paketiksi ja
laita kevyt paino päälle, anna sen vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Aloita koritstelu levittämällä kakun
päälle maapähkinävoi. Jos voi on kylmää tai jähmeää, lämmitä sitä hetki
mikroaaltouunissa. Levitä sivuille tuorejuusto.
Kieltämättä mielenkiintoinen ohje! Täytyy joskus testata. Yhtä saman tapaista ohjetta pyörittelin hetken käsissäni pikkumiehen synttäreitä järjestäessä, mutta jätin sen sitten vielä testaamatta.
VastaaPoistaTämä oli niin "outo", että oli ihan pakko kokeilla :D ja onneksi kokeiltiin.
PoistaKiva idea! Kakun muodossa Waldorfin salaattia:)
VastaaPoistaHauska idea tosissaan ja virkistävän erilainen.
Poista