torstai 18. huhtikuuta 2013

Kevyttä "jätskiä"


Välillä on hyvä herkutella hiukan kevyemmin ja siihen tämä "jätski" sopii hyvin. Kesän kuumille helteille, joita toivottavasti on tulossa tämä jälkkäri sopii erinomaisesti. Lapsille tämä "jätski" upposi ihan oikeana jäätelönä ja minulta kilvan kysyttiin, että miten olen osannut jäätelöä tehdä. Tähän ei kyllä osaamista tarvita, kärsivällisyyttä kylläkin, että jaksaa soseuttaa tasaiseksi :).

Mansikka"jätski"6:lle:
1l pakastemansikoita
250g maitorahkaa
½ vaniljatangonsiemenet
½-1dl tomusokeria

Anna mansikoiden sulaa hiukan. Mansikoiden tulisi olla pinnalta sulaneita, mutta sisältä jäässä. Laita kaikki ainekset esim. blederiin ja aja tasaiseksi massaksi. Onnistuu myös sauvasekoittimella. Tomusokerin määrä riippuu siitä miten makeaa jäätelöä haluan, kannattaa maistaa ja lisätä tarvittaessa. Tomusokerin voi korvata hyvin hunajalla. Jätski kannattaa nauttia heti sillä sulaa nopeasti.

4 kommenttia :

 1. Mulla on aina banaaninpaloja (ja nyt mansikka-aikana niitäkin) pakastimessa.Helposti niistä sitten pyöräyttääkin ihanan jätskin.Yleensä teen ne ihan vaan hedelmistä mutta vielähän parempia niistä tulee kun laittaa jotain maitoista mukaan,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset on niin persoja kaikille maitotuotteille, että se takaa suosion :). Banaania täytyy kokeilla seuraavalla kerralla lisätä joukkoon. Kiitos vinkistä!

   Poista
 2. hyvä jäde ja helppo tehdä. Kivan kesänen ohje :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...