keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Blogi siirtyy keittiöstä pihalle


 

Keittiö on jäänyt melkein oman onnensa nojaan ja kaikki liikenevä aika on vietetty raksan pihalla. Muutama resepti odottaa vielä julkaisua, mutta saattaa olla, että sen jälkeen luvassa enemmän piha/puutarha juttuja. Meillä nimittäin tehdään tällä hetkellä salapoliisintyötä ja jahdataan kuumeisesti uusia allergian aiheuttajia. Kaikki mausteet suolaa ja sokeria lukuunottamatta ovat kiellettyjen listalla, joten voitte arvata ettei meillä kokattavia ruokia viitsi siis tällä hetkellä muille jakaa. Toivottavasti saadaan pian selvyys asiaan ja kokkailut voivat jatkua.

Nyt kun viimeisetkin lumet on takapihalta sulaneet alkaa myös minun "pieni" projektini. Alla  olevista kuvista ei ehkä tulisi mieleen, että tässä on muutaman viikon sisällä tulevan kasvihuoneen paikka...
 

Eli hieman saattaa kiire tulla :D. Eipä taida tarvita hetkeen muuta liikuntaa harrastaa kun noita graniittimurikoita siirtelee...

Muutamia epämiellyttäviä yllätyksiä paljastui lumen alta. Oravat olivat TAAS pitästäneet suuren osan syksyllä istuttamieni kukkien sipuleista poskeensa! Kukkapenkki oli täynnä kuoppia ja sipulien kuoria vain enää jäljellä. Minun puolestani voitaisiin siirtyä takaisin oravannahka valuuttaan... Saa nähdä mellastavatko myös tänäkin kesänä kasvimaalla. Ostin jo kasvitunneleita, jos ne auttaisisivat asiaa. Lumi oli myös katkonut pahasti vanhan syyshortensian oksia ja kesällä istuttamani valkoiset pihasyreenit eivät näyttäneet kovin hyvinvoivilta. Täytyy toivoa parasta, mutta päivitystä luvassa toivottavasti pian.

6 kommenttia :

 1. Istutusten laitto ja muutenkin pihan kunnossapito käy kyllä oikeasti täysin liikunnasta. Eipä tarvi maksaa salimaksuja, jos on oma piha jota laittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän piha on vielä kaiken lisäksi niin täynnä rakennusjätettä, että niitä raahatessa saa kyllä muutaman kalorin poltettua :).

   Poista
 2. Jäi kauheasti kiinnostamaan, mitä ovat kasvitunnelit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiukan vaikea selittää, mutta yritetään. Eli kasvimaalle laitetaan metallikaaria ja niiden varaan pingotetaan muovitunneli, jonka sisään kasvit jäävät. Tässä esimerkki http://www.taimilaari.fi/Kasvihuone/tunneli-Ogurchik-1mx1mx5m. Omani tosin ostin Lidlistä 6€ eivätkä takuulla noin hienoja ole :).

   Poista
 3. Hieman kiirettä pitää, eikä bloggailuun riitä enää niin hyvin aikaa.;) Pihatöissä menee niin paljon aikaa, ja kyllä se kuntoilusta käy. Kropassa tuntee, että jotain on tullut tehtyä, ja iltaisin on ihan sippi. Talven jäljiltä aina jotain ikäviä yllätyksiä paljastuu. Meillä on kivikkomaan kevätvihmat silppuna myyrien jäljiltä. Muutaman vuoden ikäisestä kuusiaidasta muutama kuusentaimi tekee kuolemaa, kun myyrät ovat myllänneet juuristossa. Valkokartiokuuset ovat ruskettuneet varjostuksesta huolimatta, mutta korjaantunevat siitä vielä, kun uusi kasvu alkaa. Viktoria-luumu on kuollut. Sen kyllä tiesin jo etukäteen, koska se tiputti lehtensä kesällä. Ja ikävintä on, että päärynäpuukin taitaa tehdä kuolemaa. Juuri vasta syksyllä saatiin siitä ensimmäinen sato.:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me oltiin tämä viikko sairaana, mutta jos nyt pääsisi kunnolla pihalle puuhailemaan. Ainahan sitä jotain ikävä tosissaan talven jäljiltä löytyy. Oravien tuhotöihin olen vaan lopen kyllästynyt.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...