Ruusukaali on nyt parhaimmillaa ja sitä on runsaasti tarjolla. Päädyin ainaisen keittämiset sijaan paahtamaan ruusukaalit pannulla valkosipulin kera. Paahtaminen toi ihanaa makua ruusukaaleihin ja valkosipuli sopi mukaan myös erinomaisesti. Yksinkertaista ja törkeän herkullista!
Lapset eivät vielä innostuneet, mutta itse taisin syödä enemmän lisuketta kuin itse ruokaa. Lehtikaali on ollut runsaasti esillä blogeissa viimeaikoina, olisikohan nyt ruusukaalin vuoro?
Pannulla paahdetut ruusukaalit
1 rasia ruusukaaleja (400g)
4 valkosipulin kynttä
1 rkl öljyä
2 rkl voita
suolaa, mustapippuria
Poista huonot uloimmat lehdet ruusukaaleista. Leikkaa ylinmääräinen kanta pois ja puolita. Kuori valkosipulit ja paina veitsen lappeella niin, että kynsien rakenne hiukan hajoaa.
Kuumenna pannu ja lisää voi sekä öljy. Laita valkosipulit pannuun ja paista muutama minuutti. Lisää ruusukaalit pannuun leikkuupinta alaspäin. Paahda noin 5 min tai kunnes ovat saaneet tarpeeksi väriä. Mausta suolalla ja pippurilla
Ruusukaalit nimenomaan paahdettuna on huippua! En voi kyllästyä ikinä ;)
VastaaPoistaOnneksi ovat myös terveellisiä, sillä näitä voisi syödä vaikka kuinka usein :)
PoistaNam nam! Kiitos, en ole muistanut tehdä pitkään aikaan, vaikka on niin Iihana lisuke, että tulee syötyä vielä aterian jälkeenkin - jos niitä on jäljellä!
VastaaPoistaEipä kestä :). Ei meillä ainakaan kovin pitkään vanhentuneet kulhossa :D
PoistaMekin paahdettiin ruusukaaleja pannulla viime viikonloppuna, paistetun kanan lisäkkeeksi. Eikä ne pekonipalaset siellä kaalien seassa haitanneet yhtään ;)
VastaaPoistaNiin meilläkin yleensä, mutta päätin kokeilla ilman ja hyvää tuli näinkin :)
PoistaRuusukaalit ovat mielettömän ihania! Minullakin meinaa mennä aina niin, että ruusukaalilisäkettä tulee syötyä suhteessa pääruokaan hyvin runsaasti, mutta haitanneeko tuo :)
VastaaPoistaEi haittaa kyllä ollenkaan :)
Poista