Akseli esitteli tuplauunia ennen kisan alkua. Kuva: www.satukemppainen.com |
Tuplauunilla eli jaettavalla kiertoilmauunilla pystyy valmistamaan samanaikaisesti kahta ruokalajia eri lämpötiloissa. Uuni jaetaan lämpölevyllä, joka jakaa uunin kahteen osaan, joille voidaan määrittää eri lämpötilat. Uunissa on myös erillinen höyrykypsennysastia. Ihmellisestä tuplauunista löytyy lisää tietoa Samsung kampanjasivulta ja kannattaa käydä osallistumassa myös kilpailuun, jossa voi voittaa esim. tuplauunin. Samsungin facebook -ryhmästä löytyy myös aiheesta lisää.
Tuplauunin esittely. Kuva: www.satukemppainen.com |
Revitty Broileri:
1 pkt broilerin paistileikkeitä (n.600g)
öljyä paistamiseen
suolaa ja pippuria
3/4 BBQ kastikkeesta
maissitortilloja
Ota broilerin paistileikkeet hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy. Ruskista paistileikkeiden pinnat. Mausta suolalla ja sokerilla. Laita broilerit pataan ja kaada bbq kastike päälle. Anna hautua 150 asteessa 3 tuntia. Revi haarukoilla liha säikeiksi. Tarjoile esim. vesimelonisalsan ja tortillojen kera.
BBQ -kastike tuoreista tomaateista:
1 sipuli kuutioituna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
400g tomaatteja kuutioituna
1 dl ketsuppia (heinz)
1 chili hienonnettuna
3 rkl punaviinietikkaa
4 rkl ruokokidesokeria
1 tl dijonsinappia
1 tl savustettua paprikajauhetta
1 tl (savu)suolaa
mustapippuria myllystä
Kuullota sipulia öljyssä kattilassa. Lisää valkosipuli ja tomaatit, kuullota vielä hetki. Lisää loput ainekset ja keitä 15min. Soseuta sauvasekoittimella.
Mansikka-Valkosuklaapaistos:
1 l pakastemansikoita
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
Muru:
100g valkosuklaata
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100g voita
Voitele piirakkavuoka. Sekoita mansikat, sokerit ja perunajauhot hyvin keskenään ja kaada vuokaan. Rouhi valkosuklaa veitsellä pieneksi rouheeksi. Mittaa murun ainekset kulhoon ja nypi muruksi. Ripottele muru mansikoiden päälle. Paista uunissa keskitasolla 225C n. 20min. Tarjoa esim. kermavaahdon kera.
Pääsin tutustumaan tuplauuniin Samsungin ja Blogiringin järjestämässä bloggaaja-tapahtumassa. Kisasimme bloggaajien kanssa kahdessa joukkueessa, top chef hengessä. Iltaa isännöi Akseli Herlevi ja joukkueiden johtajina toimivat Raakel Lignell ja Nata White trash disease -blogista.
Joukkueeni tutustumassa tuplauuniin. Kuva: www.satukemppainen.com |
Bloggaaja itse viimeistelemässä annosta. Kuva: www.satukemppainen.com |
Tämän bloggaajan ja pallokuosisen tunikan saatatte myös bongata taustalta.
Yhteistyössä Samsung |
Hahah, me oltiin niin hyvä tiimi! :D Kiitos vielä ihanasti illasta!
VastaaPoistaNiin oltiin :). Toivottavasti törmätään taas pian uudestaan!
PoistaTuplauuni olisi monesti kätevä. Välillä tulee tehtyä ateria, missä useampi ruoka menee uunin kautta, ja onhan se pikkaisen hidasta, kun kaikki joutuu laittamaan eri aikaan. Ja sitten ensimmäisenä uunissa olleet ehtivät jo jäähtyäkin.
VastaaPoistaKivat reseptit.:) Revittyä broileria pitää kokeilla seuraavaksi, kun tähän asti on tullut tehtyä vain possuversioita.
Hauska oli nähdä bloggaajia näin ruudun kauttakin.:)
Arvaa vaan haluaisinko uunin kun raksalla alkaa keittiö ja kodinkoneet olla ajankohtaisia :). Täytyy sanoa, että hiukan outoa kun oma naama vilahtelee blogeissa :D
PoistaIhana Minna. Oli hauska tutustua oikein kasvokkain!
VastaaPoistaNiin oli :). Toivottavasti törmätään pian uudestaa :)
Poista