tiistai 29. lokakuuta 2013
Paahtamalla paranee
Paahtamalla saa juureksiin mukavasti lisää makua ja niin kävi myös suht uuden tuttavuuden juuripersilijan kanssa. Paahdetut juuripersilijat päätyivät keittoon punasipulin, valkosipulin ja perunoiden kera. Lopputuloksena oli makunystyröitä hivelevä keitto, jonka viimeisistä kauhallisistä väännettiin kättä.
Juureksen vahva persilijainen maku pehmeni mukavasti uunissa eikä tuntunut liian vahvalta keitossa. Juuripersilija on muuten kotoisin välimereltä, jossa kasvaa villinä. Täytyy joskus kokeilla myös raakaraasteena.
Paahdettu Juuripersilijakeitto:
4:lle
500g juuripersilijoita
2 pientä punasipulia
2 valkosipulinkynttä kuorineen
muutama oksa timjamia
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
3 perunaa
n. 7dl kana- tai kasvislientä
2 dl (ruoka)kermaa
Kuori ja lohko juuripersilijat sekä punasipulit. Laita uunivuokaan. Lisää vuokaan kuorelliset valkosipulinkynnet ja timjamin oksat. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele oliiviöljyä pinnalle. Paahda 200C n. 30min.
Kuumenna liemi kiehuvaksi kattilassa. Kuori ja kuutioi peruna, lisää liemeen. Keitä perunoita 5 minuuttia. Lisää paahdetut juuripersilijat ja punasipulit. Puserra valkosipulinkynnet kuoristaan ja lisää joukkoon. Keitä vielä 5 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
Soseuta kasvikset, lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna ja tarjoile. Jos haluat keitosta juhlavamman niin lisää paistettuja pekoni kuutioita tai paistettuja kanttarelleja keiton pinnalle.
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Koita seuraavaksi paahtamisen lisäksi pintasavustus mukaan. Uusi efortti tulee taas.
VastaaPoistaRaksaprojektin aikanen kerrostaloasunto antaa tuohon savustamiseen hiukan liian suuren jännitysmomentin, koskaan ei tiedä soittaako joku palokunnan :). Mutta heti kun päästään muuttamaan on pakko päästä savustamaan.
PoistaKuulostaa ihanalta, juuripersiljaa en olekaan koskaan maistanut. :)
VastaaPoistaKannattaa kokeilla, aika veikeän makuinen :)
PoistaOtsikko pitää niin paikkansa! Paahdetut juurekset ja vihannekset ovat ihanan makuisia :)
VastaaPoistaNiin pitää :)!
PoistaPitääpä ottaa paahtaminen arsenaaliin, kaikensortin sosekeittoja tehdään. Juuripersiljaa pitää testata!
VastaaPoistaPaahtamista ja juuripersilijaa voin molempia suositella lämpimästi :)
PoistaHei! Siulle olisi haaste blogissani: http://silkkiavain.blogspot.fi/2013/10/haastetta.html
VastaaPoistaKiitos haasteesta, yritetään ehtiä :)
PoistaKerran jo käytin kädessäni kaupassa juuripersiljaa! Olisi pitänyt ostaa, mutta arastelin. Ajattelin haeskella sopivan ohjeen, mutta sitten koko homma unohtui. Kiitos tästä!
VastaaPoistaRohkeasti pussi vain kärryyn. Itse oletin juuripersilijan olevan todella voimakasta, muttei se sitten ollutkaan.
Poista