Syysloma kului flunssassa, joten jotain piristävää oli keksittävä ja mikä siihen sopisi paremmin kuin överi suklainen kakku. Suklaan lisäksi kakkuun päätyi hasselpähkinä jauhetta ja vadelmia. Virheostokselle keksittiin siis käyttöä.
Lopputuloksena oli mehevä äärimmäisen suklainen kakku, joka hävisi parempiin suihin hetkessä. Tällä kakulla maanantaikin muuttuisi siedettävämmäksi :).
Suklaakakku:
170g tummaa suklaata
170g voita
3 munaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ dl jauhoja
1 dl hasselpähkinä jauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
3 dl vadelmia
2 tl perunajauhoja
Sulata suklaa ja voi kattilassa, anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää jäähtynyt suklaaseos vähitellen joukkoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita taikina varovasti. Sekoita pakastevadelmien joukkoon perunajauhot ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen.
Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi. Paista 175C noin 35 minuuttia. Irroita kakku vuoasta ja tarjoile kermavaahdon ja vadelmien tai jäätelön kera.
näyttääpäs herkulliselta, nam!
VastaaPoistaKiitoksia, voin suositella :)
PoistaVoiko suklaan kanssa koskaan mennä liian överiksi?;D Mahdottoman herkulliselta näyttää.:)
VastaaPoistaEn ole vielä sellaiseen kakkuun törmännyt :). Hasselpähkinäjauhe antoi kyllä kivaa makua kakkuun.
PoistaOi miten herkullinen blogisi onkaan ! Namskis ! Ja ehottomasti kokeilen tätä suklaakakkua :) kiitos ohjeesta :)
VastaaPoistaJa ehottomasti jatkan blogisi tutkmista :)
Kiitoksia ja tuo kakku on kyllä herkullista :)
Poista