Kesällä on suorastaan pakko herkutella grillikyljellä tai ribseillä. Hain tällä kertaa hiukan vaihtelua meidän perheen perinteiseen reseptiin ja inspiraatio tuli tällä kertaa idästä. Lopputuloksena oli piristävän erilainen ja myös erittäin herkullinen grillikylki.
Grillikyljen lisukkeeksi valmistin wasabilla terästettyä coleslawta. Wasabi antoi kivaa potkua coleslawhan ja herkulliseksi osoittautui tämäkin versio. Kannattaa olla tarkkana wasabi tahnaa ostaessa, sillä joissain on wasabia vain 2%...
Grillikylki itämaisittain:
n.800g grillikylkeäKeitinliemi:
vettä niin, että grillikylki juuri ja juuri peittyy2 solovalkosipulia kuorittuna ja viipaloituna
½ dl soijaa
2 punaista chiliä viipaloituna
10 cm pala inkivääriä kuorittuna ja viipaloituna
1 rkl korianterin siemeniä
3 sitruunaruohoa
Poista sitruunaruohoista uloin kuori ja paukuta morttelissa niin, että pinta hiukan rikkoutuu. Laita grillikylki kattilaan ja lisää keitinliemen mausteet. Kaada vettä päälle niin, että grillikylki juuri ja juuri peittyy. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä vähintään kolme tuntia. Anna grillikyljen jäähtyä keitinliemessään yön yli.
Marinoi grillikylkeä muutama tunti itämaisessa grillauskastikkeessa. Grillaa grillikylkien pinta rapeaksi, valele grillauksen aikana grillauskastikkeella. Tarjoile wasabicloslawn kera.
Itämainen Grillauskastike:
2 rkl riisiviinietikkaa1 dl hoisinkastiketta
2 rkl soijaa
3 rkl hunajaa
2 salottisipulia hienonnettuna
1 solovalkosipulic hienonnettuna
1 rkl raastettua inkivääriä
1 punainen chili hienonnettuna
1 tl viismaustetta
Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua kymmenisen minuuttia ja anna jäähtyä.
Vinkki: itse teen viisimausteen tällä ankerias vipusen -blogin ohjeella. Jos sichuaninpippuri on päässyt loppumaan korvaan sen kylmän rauhallisesti chilillä.
Wasabicoleslaw:
1 pieni varhaiskaali (n.600g)2-3 uutta sipulia
Wasabikastike:
1 prk kermaviiliä2 dl majoneesia (hellmans)
1 rkl wasabi tahnaa
½ sitruunan mehu
suolaa
Halkaise varhaiskaali ja poista kanta. Leikkaa kaali ja sipulit ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään hyvin. Sekoita kaali, sipulit ja kastike hyvin keskenään ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin verran ennen tarjoilua.
Ihan samanoloinen itämainen BBQ on kiehtonut jo hetken. Olen jo nostanut viismaustepussin hollille, mutta sen pidemmälle en ole päässyt. Pian, pian. Tämä näyttää nimittäin todella herkulta.
VastaaPoistaHerkkua oli ja viismauste sopii kyllä erinomaisesti maustamaan possua.
Poista