lauantai 19. heinäkuuta 2014

Itämainen Grillikylki ja Wasabicoleslaw


Kesällä on suorastaan pakko herkutella grillikyljellä tai ribseillä. Hain tällä kertaa hiukan vaihtelua meidän perheen perinteiseen reseptiin ja inspiraatio tuli tällä kertaa idästä. Lopputuloksena oli piristävän erilainen ja myös erittäin herkullinen grillikylki.

Grillikyljen lisukkeeksi valmistin wasabilla terästettyä coleslawta. Wasabi antoi kivaa potkua coleslawhan ja herkulliseksi osoittautui tämäkin versio. Kannattaa olla tarkkana wasabi tahnaa ostaessa, sillä joissain on wasabia vain 2%...

Grillikylki itämaisittain:

n.800g grillikylkeä

Keitinliemi:

vettä niin, että grillikylki juuri ja juuri peittyy
2 solovalkosipulia kuorittuna ja viipaloituna
½ dl soijaa
2 punaista chiliä viipaloituna
10 cm pala inkivääriä kuorittuna ja viipaloituna
1 rkl korianterin siemeniä
3 sitruunaruohoa

Poista sitruunaruohoista uloin kuori ja paukuta morttelissa niin, että pinta hiukan rikkoutuu. Laita grillikylki kattilaan ja lisää keitinliemen mausteet. Kaada vettä päälle niin, että grillikylki juuri ja juuri peittyy. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä vähintään kolme tuntia. Anna grillikyljen jäähtyä keitinliemessään yön yli.

Marinoi grillikylkeä muutama tunti itämaisessa grillauskastikkeessa. Grillaa grillikylkien pinta rapeaksi, valele grillauksen aikana grillauskastikkeella. Tarjoile wasabicloslawn kera.


Itämainen Grillauskastike:

2 rkl riisiviinietikkaa
1 dl hoisinkastiketta
2 rkl soijaa
3 rkl hunajaa
2 salottisipulia hienonnettuna
1 solovalkosipulic hienonnettuna
1 rkl raastettua inkivääriä
1 punainen chili hienonnettuna
1 tl viismaustetta

Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua kymmenisen minuuttia ja anna jäähtyä.
Vinkki: itse teen viisimausteen tällä ankerias vipusen -blogin ohjeella. Jos sichuaninpippuri on päässyt loppumaan korvaan sen kylmän rauhallisesti chilillä.


wasabicoleslaw

Wasabicoleslaw:

1 pieni varhaiskaali (n.600g)
2-3 uutta sipulia

Wasabikastike:

1 prk kermaviiliä
2 dl majoneesia (hellmans)
1 rkl wasabi tahnaa
½ sitruunan mehu
suolaa

Halkaise  varhaiskaali ja poista kanta. Leikkaa kaali ja sipulit ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään hyvin. Sekoita kaali, sipulit ja kastike hyvin keskenään ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin verran ennen tarjoilua.

2 kommenttia :

  1. Ihan samanoloinen itämainen BBQ on kiehtonut jo hetken. Olen jo nostanut viismaustepussin hollille, mutta sen pidemmälle en ole päässyt. Pian, pian. Tämä näyttää nimittäin todella herkulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkkua oli ja viismauste sopii kyllä erinomaisesti maustamaan possua.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...