Mansikka satokauden ehdoton alkupala! Kun kesä vihdoin ja viimein alkoi sekä mansikat kypsyä tuli tämä erikoiselta kuulosta yhdistelmä mieleeni. Alunperin tämä ohje on Ellen Mat&Vin -lehdestä ja muistin varassa tuli ohje toteutettua. Lehti on kadonnut jonnekiin mappi Ö:hön, mutta kehittelemäni versio oli suorastaan taivaallinen. Tällä herkulla hurmaa kesäjuhlissa myös vegaanit vieraat.
Mansikka-avocado leipäset:
12 kpl6 viipaletta real leipää
1 avocado
½ limen mehu
suolaa
kourallinen tuoreita mansikoita
Halkaise avocadot, poista kivi ja kuori. Muussaa avocado haarukalla karkeasti. Mausta suolalla ja limen mehulla. Anna makujen tasaantua jääkaapissa puolisen tuntia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Paahda real leivät rapeiksi pannulla tai paahtimessa. Leikkaa leivät puoliksi. Levitä avocadoa leipien pinnalle. Poista mansikoista kanta ja puolita ne. Asettele mansikan puolikkaat leipien pinnalle ja tarjoile.
Uijui, kuulostaapa herkulliselta!
VastaaPoistaSuosittelen lämpimästi :)
PoistaMikä herkku, mitkä värit! täytyy päästä avokadokauppaan!
VastaaPoistaToivottavasti maistuu :)
PoistaMä suorastaan maistan nuo jo suussani, taatusti hyviä!
VastaaPoistaKannattaa kokeilla, olivat kyllä todella hyviä.
Poista